Velika objava iz UFC-a. Miočić će se boriti za naslov protiv Jonesa, evo kad

Foto: Profimedia

STIPE MIOČIĆ vraća se u UFC, a njegov povratak bit će borba za titulu prvaka UFC-ove teške kategorije protiv Jona Jonesa. Održat će se na UFC-ovom eventu 309, zakazanom za 16. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku. Sve je potvrdio prvi čovjek najpoznatije borilačke organizacije Dana White.

Miočić (42) i Jones (37) trebali su se boriti 11. studenog prošle godine, no do borbe nije došlo zbog ozljede Jonesa na treningu. Miočić se, kao jedan od najboljih teškaša ikada, tih dana trebao u oktogon vratiti nakon dvije godine i osam mjeseci nakon što je izgubio pojas prvaka od Francisa Ngannoua.

Miočić rekorder, Jones nedodirljiv

Miočić je, podsjetimo, rekorder promocije u teškoj kategoriji po broju obrana naslova i pobjeda u mečevima za titulu. Svoju prvu titulu osvojio je protiv Fabricia Werduma 2016. godine, a potom je branio u borbama s Alistairom Overeemom, Juniorom dos Santosom i Francisom Ngannouom.

Godine 2018. izgubio je titulu u prvoj borbi trilogije s Danielom Cormierom, potom ju je protiv istog borca vratio u svoje vlasništvo, a onda još jednom i obranio. Od ožujka 2021. i Ngannouovog nokauta nije se borio.

Legendarni Jones kroz cijelu karijeru ima samo jedan poraz, a doživio ga je 2009. godine. Od 2011. do 2020. bio je prvak poluteške kategorije, a u svom jedinom meču u teškoj kategoriji svladao je Ciryla Ganea u ožujku prošle godine za titulu koju bi sada trebao braniti protiv pet godina starijeg američkog borca hrvatskog podrijetla.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.