Video - Bane Ivanović: Nova srpska zvijezda je rođena

NAKON što je prije nekoliko tjedana eksplodirao Nemanja Vidić zabivši gol Interu na Old Traffordu, sada je još jedan Srbin riješio utakmicu najcjenjenijeg nogometnog natjecanja na svijetu, Branislav Ivanović. Bane je s dva gola bio ključna fugira u iznenađujućoj gostujućoj pobjedi kluba sa Stamford Bridgea, koji se rezultatom 3:1 na Anfieldu tako sasvim približio polufinalu Lige prvaka.

Hiddink: Ivanović je odigrao upravo maestralno

"Bio sam oduševljen Ivanovićem, odigrao je upravo maestralno. Znate, kada se priključiš jednom ovakvom klubu kao što je Chelsea uvijek je teško uhvatiti mjesto u prvoj momčadi, što za igrača zna biti demotivirajuće. Srećom pa na Branimira nije tako djelovalo, on se svojski trudio i trenirao kako bi dočekao svoju priliku, a kada ju je dobio, iskoristio je na najbolji mogući način", rekao je sinoć nakon utakmice nizozemski strateg Guus Hiddink.

No, nije sve bilo bajno za Branislava kada je došao u London iz moskovskog Lokomotiva u siječnju 2008. godine. Čak šest mjeseci proveo je na klupi kod Avrama Granta bez da je upisao iti jednu minutu, unatoč činjenici što je plaćen ogromnih 13 milijuna eura. Tada su počele priče kako odlazi iz Londona, kako više ne može čekati, a kao interesenti pojavili su se Juventus i Fiorentina.

Ivanović: Bolji sam i od Alexa i od Carvalha

No, Ivanović nije klonuo duhom, već je i u tim trenucima govorio da je bolji od ostalih braniča Chelsea: "Bolji sam od Alexa i Ricarda Carvalha, u najboljim sam godinama i želim igrati. Chelsea me platio puno novaca i još mi nitko nije objasnio zašto nisam još nisam debitirao. Mislim da će me barem posuditi Juventusu", rekao je samodopadno prošloga ljeta.

Strpljivo je čekao Ivanović svoju priliku, a situacija se promijenila dolaskom brazilskog stratega Scolarija koji mu je malo po malo davao sve više prilike. Tako je Ivanović ove sezone skupio čak deset nastupa u Premierligi i još sedam u ostalim natjecanjima. Ovo mu je bio drugi nastup u Ligi prvaka i prvi golovi u dresu Chelseaja. Dolaskom Hiddinka Bane je opet pao u nemilost trenera, a subotnji susret s Newcastleom bio mu je prvi nastup za Chelsea od dolaska čuvenog Nizozemca na klupu Abramovičeve igračke.

Sjajni nastupi za reprezentaciju Srbije

Treba istaknuti kako 25-godišnji Ivanović sjajno igra i za reprezentaciju, a u posljednja četiri kvalifikacijska susreta zabio je čak tri gola. Ivanović je tri godine bio član mlade reprezentacije Srbije za koju je skupio 33 nastupa, s što se tiče seniorske kategorije, ukupno je u karijeri skupio 16 nastupa za Srbiju, zabivši pritom četiri gola

Inače, Branislav Ivanović karijeru je počeo u Remontu iz Čačka, odakle je 2002. godine prešao u Srem. Godinu kasnije kupuje ga OFK Beograd, gdje igra naredne tri sezone. Dobre igre u dresu OFK-a osigurale su mu transfer u Lokomotiv koji ga je beogradskom klubu platio milijun eura. Ivanović je u Rusiji igrao dvije godine gdje je bio jedan od najboljih braniča Rusije. Za Lokomotiv je upisao 54 nastupa u ruskoj Premierligi, postigavši pritom pet golova.

Vedran Buble
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.