Gotovo savršena utakmica. Pogledajte što je Messi napravio nakon dva mjeseca pauze

Foto: Profimedia

INTER MIAMI pobijedio je Philadelphiju Union 3:1 u susretu MLS-a odigranom u noći sa subote na nedjelju. Junak utakmice bio je Lionel Messi (37), koji je postigao dva pogotka i namjestio treći. Mikael Uhre doveo je Philadelphiju u prednost već u drugoj minuti. No onda je krenuo Messi, kojem je to bio prvi nastup nakon 62 dana. Sjajni Argentinac oporavljao se od ozljede zadobivene na Copa Americi.

Prvi pogodak u 26. minuti pao je nakon kombinacije bivšeg Barcelonina trojca. Jordi Alba donio je loptu na suparničku polovicu, dodao Luisu Suarezu, a on proslijedio Messiju. Lažnim udarcem izbacio je suparnika, pa slabijom, desnom nogom zatresao mrežu.

Četiri minute kasnije Alba je s lijeve strane, kao što su to činili u katalonskom klubu, poslao prizemnu loptu za Messija. Puknuo je iz prve, gostujući golman Andrew Rick dirao je loptu, ali je nije uspio zaustaviti. U završnici prvog poluvremena primio je loptu na rubu suparničkog kaznenog prostora, dodao Suarezu, a urugvajska legenda puknula i pogodila bliži kut.

VIDEO: Arena Sport

Messijev prvi nastup za Miami nakon 105 dana

"Jedva sam čekao vratiti se, bio sam nestrpljiv nakon što sam dugo bio izvan terena. Malo po malo počeo sam trenirati s momčadi, osjećao sam se dobro i zato smo odlučili da ću startati. Jako sam sretan i zadovoljan", rekao je Messi, kojem je ovo bila prva utakmica za Miami nakon 105 dana.

"Svjesni smo kakvu momčad imamo. Istina je da smo tijekom cijele sezone imali pehova s ozljedama. Nikad nismo bili u punoj snazi, uvijek su nam nedostajali igrači, ali momčad je išla dalje. Sada smo prvi s velikom prednošću i nadamo se da možemo završiti na vrhu", dodao je Messi, osmerostruki dobitnik Zlatne lopte.

Grafika: Sofascore

Inter Miami je vodeći klub MLS-a

Inter Miami trenutno je najbolja momčad američke lige sa 62 boda iz 28 utakmica. Drugi LA Galaxy zaostaje sedam bodova i ima utakmicu više. Messi je, pak, na učinku od 12 pogodaka i devet asistencija u 12 nastupa u MLS-u.

Nakon što je s Barcelonom osvojio sve što je mogao i postao po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, otišao je u PSG i ondje igrao od 2021. do 2023. godine. U klub iz Miamija stigao je prošle godine i dosad je ukupno odradio 29 utakmica u kojima je 25 puta bio strijelac, a 16 puta asistent.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.