Važan igrač Hajduka se na teren vraća tek poslije zimske pauze?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

PROŠLA sezona bila je veoma razočaravajuća za Hajduk. Njen drugi dio obilježili su i brojni pehovi s ozljedama, među kojima se ističe ona Mihaela Žapera. Bivši kapetan Osijeka je nakon duge transfer-sapunice prošlog ljeta stigao na Poljud. Rođeni Slavonac je od djetinjstva navijač Hajduka i dolazak u Split bio mu je velika ambicija.

Shodno tome i očekivanja navijača bila su velika, a Žaper ih je u prvih 15 nastupa uvelike ispunio i pokazao se kao sigurna opcija na poziciji defenzivnog veznjaka, koji je ekipi ulijevao stabilnost u fazi obrane i napada. Zato je velik udarac ambicijama Bijelih bila njegova ozljeda u veljači, kada je pokidao prednje križne ligamente. 

Najvjerojatnije se na teren vraća poslije zimske pauze

Žaper je nedavno počeo individualno trenirati, ali još uvijek nije u fazi da počne raditi s loptom. Na Poljudu su oprezni i ne požuruju njegov oporavak. Kod ozljeda križnih ligamenata pristup mora biti individualan i nezahvalno je prognozirati kada će on ponovno biti na raspolaganju za igru. Ako sve bude po planu, kroz mjesec dana bi trebao početi trenirati s loptom i polako se priključiti momčadskim treninzima.

U najoptimističnijem slučaju moguće je da zaigra prije kraja polusezone, ali daleko je realnije da se u puni trening uključi na zimskim pripremama i prve minute upiše u drugom dijelu sezone. Međutim, i nakon oporavka od ozljede vjerojatno će ga se dozirati jer je ipak bez utakmica od siječnja ove godine te je prije svega bitno da se spriječe daljnje ozljede.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.