U Engleskoj uhićen internetski nasilnik

Foto: Guliver Image/ Getty Images

SCOTLAND YARD je potvrdio da je nakon istrage njihove jedinice za internetsko nasilje uhićen 32-godišnjak pod sumnjom da stoji iza prijetnji silovanjem i smrću koje su osvanule na Twitteru, tvrdi britanski Guardian.

Prijetnje su upućene britanskoj parlamentarki Stelli Creasy i novinarki Carolini Criado-Perez koje se zalažu za poboljšanje reprezentacije žena na britanskim novčanicama. Nakon što su se uspjele izboriti da na novčanici od 10 funti od 2017. bude spisateljica Jane Austen, Creasy i Criado-Perez su postale žrtvama internetskih prijetnji smrću i silovanjem.

Ovo nije prvi slučaj zlouporabe društvenih mreža u Velikoj Britaniji u cilju zastrašivanja javnih osoba koje se bore za ravnopravnost žena. Prijetnje su već na svojoj koži osjetile povjesničarka Mary Beard i novinarke Hadley Freeman, Grace Dent, India Knight i Laurie Penny.

Osumnjičenik se trenutno nalazi u pritvoru odakle čeka početak suđenja. Ovo je već treći slučaj uhićenja pomoću analize internetskog sadržaja u Velikoj Britaniji.

Podsjećamo, Twitter je nedavno objavio da će otvoriti mogućnost korisnicima da sami prijave zlouporabu društvene mreže pomoću tzv. "report abuse" opcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.