Bivši premijer Izraela planuo u intervjuu: Opet o civilima u Palestini, što vam je?

Ilustracija: EPA

Bivši izraelski premijer Naftali Bennet je u intervju za Sky News govorio o situaciji u Izraelu te u jednom trenutku planuo zbog osjetljivog pitanja novinara.   

"Trenutno se naša vojska bori protiv Hamasovih nacista u južnim gradovima, ali sljedeći korak je prelazak u ofenzivu. Govorimo o čudovištima koja siluju odsječene dijelove tijela, otimaju 85-godišnjakinje i dvomjesečne bebe. To nije neprijatelj, to je čudovište i tako ćemo prema njemu i postupati", kazao je Bennet. 

"Stvarno ćete me nastaviti ispitivati o palestinskim civilima. Što nije u redu s vama?" 

Pritom je podigao fotografiju izraelske obitelji koju je ubio Hamas i rekao da je Izrael nacija lavova i da je u svim vojnim postrojbama stopa novačenja 150%. "Svaki Izraelac želi ići u borbu i ubijati teroriste. Uzvratit ćemo udarcem kakvog još niste vidjeli", rekao je. 

Kada ga je novinar pitao na koji način Izrael planira zaštititi civile tijekom bombardiranja Gaze, rekao je da Izraelske obrambene snage nikada neće ciljati obične građane. "No, ako Hamas odluči ubiti svoje ljude koristeći ih kao živi štit, onda će Hamas biti odgovoran za ubojstvo tih Palestinaca", dodao je. 

Nakon što je novinar opet postavio pitanje o civilima u Gazi, Bennet se razljutio: "Stvarno ćete me nastaviti ispitivati o palestinskim civilima. Što nije u redu s vama? Sram vas bilo ako nastavite s tim lažnim narativom. Slušajte, ako netko puca po vašoj djeci i skriva se iza živog štita, biste li vi uzvratili vatru ili ne?" pitao je Bennet uznemireno novinara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.