Britanca (21) u Grčkoj udario rotor helikoptera, umro je na mjestu

Foto: Facebook

BRITANAC Jack Fenton (21) preminuo je nakon što ga je u Grčkoj udario stražnji rotor helikoptera. Mladić je bio mrtav na mjestu.

Tragedija se dogodila kada je Britanac u Ateni izašao iz helikoptera koji je unajmila njegova obitelj. Grčke vlasti priopćile su da su pilot helikoptera i dva zemaljska inženjera privedeni nakon incidenta te da bi mogli biti optuženi za ubojstvo iz nehaja.

"Naša istraga usredotočena je na mogući nemar. Osnovna pitanja proizašla su iz iskaza svjedoka o tome zašto lopatice nisu bile u stanju mirovanja kada je putnicima dopušteno iskrcavanje u ponedjeljak", rekao je izvor iz policije, prenosi Guardian.

Snimao je selfie kraj helikoptera?

Britanac je išao na odmor s roditeljima u grčkom Mikonosu. Grčki mediji navode da je mladića udario stražnji rotor helikoptera dok je pokušavao snimiti selfie nekoliko sekundi nakon što je helikopter Bell 407 sletio na heliodrom blizu Spate.

Također, navodi se da je Britanac hodao iza helikoptera čiji je motor još radio te da ga je oštrica rotora udarila i usmrtila. Njegovi roditelji su navodno bili u drugom helikopteru koji je preusmjeren na drugi heliodrom nakon incidenta. 

Istražitelji će ispitati jesu li ispoštovane potrebne procedure prije nego što je putnicima dopušteno izaći, iako su policijski izvori rekli za BBC da je glavni pilot bio iskusan.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.