Britanija upozorila svoje građane: Bježite iz Libanona dok možete

Ilustracija: EPA

Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva savjetovalo je svojim građanima da ne putuju u Libanon. Dodatno, građani Ujedinjenog Kraljevstva koji su trenutno u zemlji pozvani su da je napuste dok su dostupni komercijalni letovi. Danas su u Bejrutu, glavnom gradu Libanona, izbile nasilne demonstracije zbog smrtonosnog napada na bolnicu Al Ahli u Gazi.

Libanonski Hezbolah pozvao je na "dan gnjeva" zbog "masakra" za koji optužuje Izrael, piše Sky News. "Neka srijeda bude dan gnjeva protiv neprijatelja", pozvao je Hezbolah, saveznik palestinskog Hamasa, u priopćenju, osuđujući "masakr" i "brutalni zločin".

Prosvjednici kamenjem napali američku ambasadu

Poziv Hezbolaha uslijedio je dok su se stotine prosvjednika okupile ispred američkog veleposlanstva u Awkaru, sjevernom predgrađu glavnog grada Beiruta, gdje su prema dopisnicima AFP-a uzvikivali "smrt Americi" i "smrt Izraelu". Libanonske snage sigurnosti ispalile su suzavac kako bi rastjerale prosvjednike koji su bacali kamenje na veleposlanstvo.

Američki State Department već je ranije objavio poziv Amerikancima da ne putuju u Libanon. Upozorenje je sada na najvišoj razini - razini 4 - kako bi odražavalo "terorizam, građanske nemire, oružane sukobe, kriminal, otmice i ograničene kapacitete Veleposlanstva u Bejrutu da pruži podršku građanima SAD-a", stoji u obavijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.