Britanski tinejdžer nestao na Tenerifeu je mrtav. Objavljen uzrok smrti

Foto: X

Obdukcija je potvrdila da tijelo koje su u ponedjeljak pronašli španjolski spasioci na Tenerifeu pripada nestalom britanskom tinejdžeru Jayu Slateru.

Sudski glasnogovornik je potvrdio da otisci prstiju uzeti s tijela odgovaraju onima nestalog 19-godišnjaka iz Lancashirea, prenose britanski mediji. 

"Izvršena je pozitivna identifikacija i imamo više podataka: testovi otisaka prstiju pokazuju da tijelo pripada Jayu Slateru te da je smrt uzrokovana traumom koja je dosljedna padu u stjenovitom području," stoji u izjavi.

"Potvrđuje se da dokumenti pronađeni jučer uz tijelo u planinama Masca pripadaju Jayu Slateru," stoji u izjavi.

Dalje se navodi da "sve sugerira da je došlo do slučajnog pada", ali će rezultati službene istrage o smrti potrajati duže vremena.

Tinejdžer je nestao nakon što je prisustvovao glazbenom festivalu na otoku prije četiri tjedna, nakon što se udaljio iz Airbnb smještaja koji je unajmio s dvoje ljudi s kojima je bio na NGR festivalu.

Posljednji put je viđen kako hoda sam u zabačenom području na sjeveru otoka, blizu sela Masca.

Lucxy Law, prijateljica Jaya Slatera, na društvenim je mrežama objavila kako je on bio jako vesela osoba.

Law, vjerojatno posljednja osoba koja je razgovarala sa Slaterom preko telefonskog poziva 17. lipnja, napisala je na svom Instagram profilu: "Iskreno, nemam riječi. Uvijek najsretnija i najveselija osoba u prostoriji, bio si jedinstven, Jay, i nedostajat ćeš nam više nego što možeš zamisliti. Svi te volimo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.