Burno na granici Venezuele: Vojska pucala po ljudima, a 250.000 došlo na koncert

Foto: Epa

DANAS je bilo vrlo burno na granici Venezuele. U istom danu kada je vojska pucala po civilima, pri čemu su poginule dvije osobe, održan je i veliki humanitarni koncert na kojem se okupilo 250.000 ljudi kako bi prikupili 100 milijuna dolara pomoći za one kojima nedostaje hrane i lijekova.

Jutros oko 6:30 sati po lokalnom vremenu vojnici su otvorili vatru prema grupi civila nedaleko od granice s Brazilom, javlja The Washington Post. Poginule su dvije osobe, a više ih je ozlijeđeno.

Maduro zatvorio granicu

Naime, Nicolas Maduro jučer je donio odluku o zatvaranju granice s Brazilom, a do pucnjave je došlo jer su volonteri pokušali zaustaviti policijska vozila kako bi granica kojom ide humanitarna pomoć ostala otvorena.

Vojnici vjerni Maduru otvorili su vatru na volontere i pritom su poginuli Rolando Garcia i Zorayda Rodriguez. Najmanje tri osobe su u kritičnom stanju.

Domaćin koncerta - Richard Branson

Gotovo u isto vrijeme, 250.000 tisuća stanovnika Venezuele i Kolumbije prisustvovalo je humanitarnom koncertu za Venezuelu kojim se želi prikupiti 100 milijuna dolara za pomoć onima kojima nedostaje hrane i lijekova, piše DPA.

Domaćin koncerta Venezuela Live Aid britanski je milijarder Richard Branson, a održao se u kolumbijskom pograničnom gradu Cucuti, na kraju mosta Tienditas koji dijeli dvije države.

Na koncertu je nastupilo oko 35 hispanskih glazbenika, među njima Španjolac Alejandro Sanz, Kolumbijac Carlos Vives i Dominikanac Juan Luis Guerra.

Program je započeo pjevanjem himni dviju država i pozivima na slobodu i omogućavanje pristupa humanitarnoj pomoći. Kolumbijska televizija Caracol procjenjuje da je bilo prisutno oko 250 tisuća ljudi, a među njima je bio i kolumbijski predsjednik Ivan Duque.

Maduro će organizirati svoj koncert

Nakon što je čuo vijest o održavanju koncerta, predsjednik Maduro obećao je da će organizirati suparnički koncert na venezuelskoj, drugoj strani mosta, piše BBC. Trodnevni festival Hands Off Venezuela trebao bi se odigrati samo nekoliko stotina metara od koncerta Venezuela Live Aid.

Venezuelske vlasti još nisu objavile popis umjetnika, a pretpostavlja se da će ih biti oko 150.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.