Da je znao za prekršajne prijave, tata Žužić bi sinu sugerirao da se žali

ŽELJKO ŽUŽIĆ, velikogorički tajkun, čiji je sin trenutno u središtu medijske pozornosti zbog ubojstva 19-godišnjakinje u pijanom stanju, u emisiji "10 do 8" Mirjane Hrge progovorio je o patnjama koje njegova obitelj proživljava posljednja tri mjeseca.

Za dovođenje njegova sina na sud u lancima, Žužić kaže kako je "primijenjena neviđena sila državne institucije". "To, koliko ja znam je bilo tako samo kod Kihalića i kod ubojica iz FINA-e", kaže Žužić, koji nije bio iznenađen reakcijom HHO-a koji je privođenje Hrvoja Žužića u lancima nazvao "krajnje ponižavajućim".

Nečuvenim Žužićev otac smatra sinovljevo privođenje na sud u lancima, no ostaje nepoznato smatra li nečuvenim i to što je isti taj sin evidentiran za počinjenje čak 19 različitih prometnih prekršaja u prometu, i to prije ovog posljednjeg, koje je rezultiralo smrću 19-godišnje Ruže Pavić.

Podsjetivši gledatelje na izjavu velikogoričke sutkinje, majke Žužić, koja je kazala da u posljednja tri mjeseca proživljava pakao, Hrga postavlja Žužiću pitanje ima li ikakvu predodžbu o tome kako bi se mogla osjećati majka Ružice Pavić, koja je izjavila da je u nesreći 1. kolovoza izgubila svoje dijete za koje je živjela i koje joj "nikakve jahte, helikopteri ni vile" ne mogu zamijeniti.

"Mi suosjećamo", počinje Žužić, pa već u drugom dijelu rečenice nastavlja: "Ali budite sigurni da su ovo za naš teški trenutci, pogotovo ovaj slučaj koji se sada dogodio da je okovan priveden, kada znamo da nitko do sada nikad u državi Hrvatskoj nije za takav, ili još teže djelo u saobraćaju, nije doveden okovan", tugaljivo će Žužićev otac.

Nastavlja on zatim o "teroru" koji se vrši nad njegovim sinom. Do sada nije, kaže Žužić, zabilježeno da je netko više od trideset dana bio u pritvoru "iako je dao obranu". Ostaje i tu, međutim, nepoznato njegovo stajalište o teroru kojega je njegov sin dugo vremena prije nemilog događaja s Ružicom Pavić vršio nad vozačima na hrvatskim cestama, kada je uhvaćen u vožnji usprkos zabrani upravljanja vozilom, kada je dva puta ulovljen u vožnji bez položenog vozačkog ispita, šest puta kažnjen zbog nepoštivanja brzine, pet puta zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Žužić o sinu: Primjeran, uzoran dečko, veliki štediša koji si sam toči benzin

Nakon uvodnog povlađivanja Žužiću, Hrga konačno skreće na ono o čemu bi se zapravo trebalo razgovarati, pa sugerira tati Žužiću kako se o njegovu sinu, nakon svega, stječe dojam "totalnog delikventa".

Na pitanje "Kako biste vi opisali svoje dijete?", ponosni otac o svom sinu govori kao o "primjernom učeniku, koji nikada nije imao nikakvih prijestupa, uzornom dečku, koji se nikada nije svađao". Četvrta je on godina Ekonomskog fakulteta, nastavlja Žužić, a uz fakultet je i radio, i to kod njega u firmi.

Veliki je štediša, pa se kod njega, i ako se izuzme ovih nekoliko mjeseci koliko nije dizao novac , može naći 60 do 70 tisuća kuna. Sam si je, kaže tata Žužić, točio benzin, kupovao traperice, nikada ga majka nije trebala spremati na put, jer sam je to sve činio.

Kazneni postupak protiv uzornih tate i sina Žužić, a koji se vodi na Općinskom sudu u Glini zbog prošlogodišnje prijetnje policiji koju su izrekli nakon što su razbili inventar u pizzeriji "H2O", Željko Žužić nije pretjerano komentirao. Kazao je tek kako nisu demolirali ugostiteljski objekt, nego da su bili na poslovnom ručku, tijekom kojega je "netko pozvao policiju, valjda kada je neka čaša pala".

Njegova supruga i on, kaže, nisu znali za sinovljeve prometne prekršaje, jer da jesu, "kao i svaki roditelj sugerirali bi mu da se žali". Odbija pri tom navode da je mama Žužić, inače sutkinja, koristeći svoj položaj, uredno spremala u ladicu sinovljeve prijave.

Upitan o tome što kaže na to da ga ljudi opisuju kao "bogatog i bahatog čovjeka kojega se policija boji kazniti", odgovara kako je sa 70 posto policajaca u Velikoj Gorici u prijateljskim odnosima. S obzirom na to, pita se valjda Žužić, kako bi ikome palo na pamet da je policija izbjegavala kazniti njega ili njegova sina?

I za kraj, dok se u pozadini vrte snimke tugujuće obitelji Ružice Pavić, snimljene za vrijeme njezina pogreba, vlasnik "Soliduma" govori o svojim poslovnim uspjesima, podsjećajući naciju kako je on "najveći proizvođač parketa i furnira u Hrvatskoj". "To valjda nešto govori", zaključuje Žužić. O čemu bi to trebalo govoriti, nismo sigurni.

B.S.
Foto: Nova TV; Cropress

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.