Dujić: Moja Anna nije vrijeđala nikoga, a ja nisam bio na razgovoru kod šefa policije

Foto: HRT

Na Općem saboru HDZ-a prisustvovao je i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić, koji se posljednjih dana našao u središtu medijske pažnje. Razlog tome su informacije da je navodno bio na sastanku s načelnikom policije Sandrom Santinijem, upravo na dan kada je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo prijavu protiv njegove kćeri Anne Dujić.

"Pozdravio sam ga u prolazu"

Dujić je ponovio kako do sastanka nije došlo, prenosi HRT.

"Ponovno tvrdim da nisam bio na razgovoru s načelnikom šibenske policije, već sam ga pozdravio u prolazu, budući da su zgrade u blizini. Tog dana, supruga i ja smo bili u Šibensko-kninskoj policijskoj upravi zbog podnošenja kaznene prijave zbog ozbiljnih prijetnji. Žao mi je što je to povezano s istragom koja je u tijeku", izjavio je Dujić.

Naglasio je kako je važno otkriti tko je iskoristio priliku da obmane javnost tvrdnjama o sastanku sa Santinijem.

"Ili je netko imao pogrešnu informaciju, ili je namjerno išao u tom smjeru. Moja obitelj i ja prošlog smo tjedna primili ozbiljne prijetnje, što smo prijavili policiji i čekamo daljnji razvoj događaja", rekao je Dujić.

Zaključio je da je u interesu njegove obitelji i javnosti da se situacija razjasni na zakonit i demokratski način te i dalje tvrdi da njegova kći Anna Dujić nije prijetila nikome, pa ni policajki.

"U interesu svima nama, prvenstveno mojoj obitelji, hrvatskoj javnosti, jest da se to raščisti na najdemokratskiji zakonski način", rekao je Dujić.

Nju je ljetos prijavila policajka nakon incidenta na požarištu, tvrdeći da ju je vrijeđala i pokušala pregaziti. Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Šibeniku pretprošlog ponedjeljka kaznenu prijavu je odbacilo, te se postavilo pitanje kako je šibensko ODO moglo odlučivati o toj prijavi s obzirom da Annina sestra radi u tom državnom odvjetništvu.

Nakon toga je glavni državi odvjetnik Ivan Turudić odluku stavio van snage zbog mogućeg sukoba interesa te slučaj prebacio u ODO Karlovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.