Eksplozija u Podravini. Baka spasila unuka: "Zamotala sam ga i bacila kroz prozor"

Foto: Screenshot RTL

U obiteljskoj kući u Podravini iz neutvrđenih je razloga eksplodirala plinska boca. Pravo je čudo što nitko nije poginuo jer su u trenutku eksplozije u kući bili dvoje male djece, njihova majka i baka, koja je djecu spasila iz ruševine.

RTL je posjetio mjesto nesreće u malom podravskom mjestu Đelekovcu, gdje je u obiteljskoj kući u ranim jutarnjim satima eksplodirala plinska boca.

Još nije poznato kako je došlo do eksplozije, koja se prema pričanju obitelji i susjeda čula u cijelom selu. Forenzičari će utvrditi što se točno dogodilo, a zabrinjavajuće je što je plinska boca bila tek kupljena te nije ni bila priključena. Zasad se pretpostavlja da je bila neispravna.

U trenutku eksplozije u kući su bili dvoje male djece i njihova majka te baka Dragica Palčić, koja je jedno dijete spasila bacivši ga kroz prozor. Od kuće nije ostalo gotovo ništa.

Baka Dragica prvo je mislila da se radi o potresu, a reagirala je brzo i prisebno kako bi spasila djecu i sebe.

Zamotala unuka u deku i bacila ga kroz prozor

"Ja sam samo osjetila tu veliku prašinu. Dijete je spavalo pored mene. Ja sam mislila da je potres i dijete sam brzo zamotala u deku da nešto na njega ne padne", kazala nam je u suzama.

"Ja vičem: Roko, digni se potres je! Dovela sam ga do prozora i bacila sam ga kroz prozor i ja sam skočila kroz prozor iz kuće", kazala nam je baka o svojem herojskom pothvatu.

Obitelji u sanaciji kuće i dvorišta pomažu vatrogasci, a pridružili su im se prijatelji i rodbina, ali i gotovo cijelo selo.

Budući da su razmjeri eksplozije bili toliko veliki da su oštetili zidove obližnje garaže, a kuća će se vjerojatno trebati srušiti, obitelj će ovu noć, a vjerojatno i nekoliko sljedećih, morati spavati kod rodbine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.