FOTO Avionu Ryanaira pukle četiri gume pri slijetanju, kolaps na aerodromu u Bergamu

Foto: Profimedia

Svi letovi koji su trebali poletjeti s ili sletjeti na aerodrom u Bergamu od 8 ujutro do popodnevnih sati su odgođeni, preusmjereni ili otkazani. Očekuje se da će se zračni promet stabilizirati večeras, iako su i neki večernji letovi otkazani. 

Milanski aerodrom Orio al Serio, poznatiji kao Bergamo, koji se nalazi kod istoimenog grada nedaleko od Milana, zadesio je kaotičan dan nakon incidenta s Ryanair letom iz Barcelone El Prat.

Avion je sletio u 7:55 po lokalnom vremenu, kada su pukle četiri gume na stražnjem podvozju, zbog čega je ostao zaglavljen na pisti.

Međutim incident nije utjecao na manevar slijetanja niti je izazvao bilo kakve probleme na letu, priopćile su zračne vlasti.

Ipak, pista je oštećena, što je zahtijevalo hitne popravke.

Britanski Daily Star prenosi da je Alice Longhurst (35) bila spremna za svoj let u 7:50 ujutro s istog aerodroma za Dubrovnik, no njezini su planovi propali zbog neuspjelog slijetanja Ryanairovog aviona koji je stigao iz Barcelone. 

Prema Longhurstinim riječima, pilot njezinog leta obavijestio je putnike putem razglasa, otkrivši da je avion ispred njih probušio četiri gume, ostavivši u zraku neugodan miris spaljene gume. Pilot je, prepričala je, rekao da je grubo slijetanje uzrokovalo nezgodu te da su ostale posljedice u vidu oštećene piste. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.