Karate Kajtazi nakon izbacivanja iz udruge Roma: Ja ću dići prijavu za povredu časti

Foto: Screenshot RTL

Romska udruga Kali Sara optužila je saborskog zastupnika Veljka Kajtazija za fizički napad na predsjednicu udruge Suzanu Krčmar.

Izbacili su ga iz udruge, čiji je bio počasni član, i naložili mu da iseli svoje stvari. Kako RTL doznaje u udruzi, Suzana Krčmar je jučer dala iskaz policiji, a danas Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zastupnik Kajtazi, pak, negira da je bilo ikakvog nasilja.

"Nije bilo nikakvog fizičkog sukoba. Ne postoji nikakva prijava protiv mene zato što ne postoje dokazi, niti argumenti. Nakon što se sve to smiri ja ću sigurno podnijeti prijavu za narušavanje časti", rekao je Kajtazi.

Sve je komentirao i premijer Andrej Plenković.

"Moja suradnja, osam godina s njima je odlična. Stekao sam dojam da su u izvrsnoj komunikaciji. Uopće mi nije jasno otkud se tako nešto moglo dogoditi ako se dogodilo, a očito se nešto dogodilo", rekao je Plenković.

Podsjetimo, Nacional je prije tjedan dana objavio da je Kajtazi karate udarcem pogodio u pleksus šeficu udruge Suzanu Krečmar. Tjednik je pisao da je do nasrtaja došlo prije dva mjeseca, i to dva dana zaredom, da je Kajtazi i vrijeđao i omalovažavao Krčmar i da su ga trojica muškaraca morali držati da još jače ne nasrne na šeficu romske udruge. 

Danas je Nacional objavio da je Kajtazi tražio da se državnim novcem plati njegov kip u prirodnoj veličini i karate-pozi ispred Arene u Puli. 

Tjednik u novom izdanju piše i da je iz pouzdanih izvora u krugu bivših djelatnika Saveza romskih udruga Kali Sara i bivših bliskih suradnika Veljka Kajtazija doznao da postoji "ozbiljna i utemeljena sumnja da je Kajtazi nezakonito potrošio velike iznose novca doniranog iz državnog proračuna prema korisnicima iz redova romske nacionalne manjine koje on kontrolira ili u njima ima presudni utjecaj".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.