Šefica Saveza Roma prijavila Kajtazija: "Nasilja je bilo. Ne bojim se, jaka sam žena"

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi izbačen je iz udruge Kali Sara nakon što je optužen za fizičko nasilje.

Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara i osoba koja je prijavila Kajtazija, komentirala je njegovo izbacivanje za Dnevnik Nove TV. Kajtazi odbacuje optužbe, a u slučaj su se uključili DORH i policija, dok je on najavio i protutužbu.

>>Kajtazi izbačen iz Saveza Roma

"Nasilja je bilo. Moji djelatnici i ja smo jučer bili na policiji i davali izjavu. Danas smo bili na DORH-u. Oprostite, ali ništa više ne mogu reći. Institucije očito rade svoj posao", izjavila je Krčmar.

"Ne bojim se, jaka sam žena. Romska zajednica je protiv nasilja nad ženama"

Također se osvrnula na demantiranje informacija o incidentu nakon što su postale javne. "Žena obično kad se desi tako nešto demantiraju. Najviše iz jednog razloga - misle na druge. Ne na sebe. Tako sam ja mislila na romsku zajednicu i Savez Roma Kali Sara", rekla je.

>>Božinović o optužbama protiv Kajtazija: Policija je poduzela određene radnje

Na pitanje boji li se, Krčmar je odgovorila: "Ne, ja sam jaka žena. Jučer smo imali skupštinu s mojim predstavnicima vijeća i udruga, s mojim članovima koji su me podržali. Romska zajednica je protiv nasilja nad ženama." Napomenula je i da su imali projekt vezan za obrazovanje Romkinja i osnaživanje zajednice.

"Tamo se govorilo o nasilju i zaista svi Romi su protiv toga. Dali su mi veliku podršku i zbog toga im hvala. Ja sam jako ponosna. Mi kao udruga smo doista aktivni i ono što je najbitnije, plan i program izvršavamo. Prema našim donatorima, a to su Ured za ljudska prava i prava manjina, Ured za nacionalne manjine i, naravno, vlada RH.

Mi smo njima strateški partneri. Mi sve radimo prema pravilima, sve projekte i programe. Moramo biti jako aktivni i vjerujem da ćemo sada biti još bolji", dodala je Krčmar.

"Svjedoci postoje"

Također je odgovorila na Kajtazijevu tvrdnju da će ona završiti u zatvoru.

>>Karate Kajtazi nakon izbacivanja iz udruge Roma: Ja ću dići prijavu za povredu časti

"Znate, naravno da će svaki nasilnik svoje djelo poreći. Ne mogu govoriti o tome. Svjedoci postoje", rekla je Krčmar za Dnevnik Nove TV i dodala da se nakon incidenta s Kajtazijem nije čula ni vidjela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.