Francuski zastupnik uhićen dok je kupovao sintetičku drogu. "Borim se s ovisnošću"

Foto: Profimedia

Francuski zastupnik priznao je da ga je policija prošlog tjedna uhvatila dok je pokušavao kupiti drogu. "U četvrtak, 17. listopada 2024., zaustavljen sam u posjedu narkotika. Odmah sam priznao optužbe protiv mene", napisao je Andy Kerbrat na X-u. 

Kerbrat, koji je član ljevičarskog Novog narodnog fronta i predstavlja sjeverozapadnu regiju Loire-Atlantique u francuskoj Narodnoj skupštini, oglasio se nakon što su desničarske novine Valeurs Actuelles objavile priču koja otkriva da je Kerbrat bio uhićen dok pokušavajući kupiti sintetičku drogu 3-MMC na stanici metroa u Parizu.

Politički saveznici ga podržali

34-godišnji političar potvrdio je da se već neko vrijeme bori s ovisnošću o drogama i obećao je potražiti pomoć. "Ovisnost je javnozdravstveni problem i mora se prema njoj tako postupati", izjavio je. Izrazio je žaljenje što su njemu bliski ljudi doznali za uhićenje putem medija, prije nego što ih je on osobno obavijestio. 

Nekoliko političkih saveznika s ljevice izrazilo mu je potporu nakon što se vijest proširila. "Korištenje droga i ovisnost o drogama pitanje su skrbi, mentalnog zdravlja i podrške. Prepoznali ste, na putu ste liječenja. Vratite nam se u dobroj formi", poručila je Sandrine Rousseau iz Zelenih, prenosi Politico.

Desničari su uglavnom kritizirali Kerbrata. Među onima koji su kritični je i novi ministar unutarnjih poslova Bruno Retailleau, koji je rekao da se Kerbrat mora suočiti s posljedicama za svoje postupke. Ministar je podsjetio da upravo trgovina droge potiče nasilje u francuskim gradovima poput Marseillea. "Nedopustivo je vidjeti člana parlamenta kako kupuje sintetičke droge od uličnog dilera", naveo je Retailleau.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.