HDZ osvaja Banovinu i prije izbora: Split preuzima tajnica županije i predsjednica Katarine Zrinske?!

Foto: HDZ

SPLIT čeka svog povjerenika, a kako stvari trenutno stoje, mogao bi dočekati povjerenicu. Naime, kako doznajemo, HDZ je MOST-ovom ministru Uprave Ivanu Kovačiću predložio za tu funkciju Mariju Čizmić, pročelnicu Tajništva Županije i predsjednicu Zajednice žena Katarina Zrinski u Splitu. Kovačić, kako čujemo, nije oduševljen prijedlogom, što je očekivano. Koga bi MOST mogao predložiti umjesto Čizmić zasad nije poznato. Kovačić nam se nije htio javiti. Prijedlog HDZ-a nije konačan, moguće da ponude i neku drugu osobu.

Nisu svi u HDZ-u uvjereni da bi Čizmić kao članica HDZ-a bila najsretniji odabir za povjerenicu koja bi Grad Split trebala uvesti u izbore. Smatraju da bi bilo prikladnije postaviti nekog tko nije član stranke. Tako bi makar mogli reći da nisu uoči izbora kompromitirali svog kandidata Andru Krstulovića Oparu tako što su mu stranačkom povjerenicom na mala vrata otvorili put do drugog kata Banovine i gradonačelničkog ureda.

Baldasar i Škorić ne bi se htjeli miješati, Pametno i SDP protiv HDZ-ovog povjerenika

"To je odluka Vlade i u to se ne mogu i ne želim miješati", bio je vrlo kratak splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

"Građani Splita očekuju da povjerenik bude profesionalac iz administracije, a ne član stranke. HDZ bi pobjedu trebao izboriti na izborima, a ne nametanjem svog člana za povjerenika koji će grad uvesti u izbore", kazao nam je šef splitskog SDP-a Darko Parić. 

"To je stvar Vlade, nemam nikakav komentar", kazao nam je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Marijana Puljak smatra da nikako ne bi bilo dobro da Banovinu od Baldasara preuzme član(ica) HDZ-a.

"To bi samo bio pokazatelj koliko nas se HDZ boji jer nam podrška iz dana u dan raste. Našim ulaskom u drugi krug znaju da gube izbore u Splitu. Pokušavaju sve da to spriječe, ali ništa im neće pomoći. Splićani se sjećaju kako je grad izgledao kada ga je vodio HDZ, nereda i dugova koji su ostali iza njih i nitko to ne želi ponoviti. Mi ćemo uvesti red i Split će biti grad s najkvalitetnijim životom u Hrvatskoj", kazala nam je predsjednica stranke Pametno.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.