HDZ-ovac o Boysima u Grčkoj: Vlada će probati to ubrzati, ali to je najviše što može

Foto: PIXSELL/Matija Habljak

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić izjavio je danas da na sastanku vladajuće većine nije bilo riječi o položaju i statusu bivšeg predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića u spomenutoj državnoj tvrtki, o tome će odlučiti Nadzorni odbor, a konzultacije o njegovu nasljedniku su u tijeku.

''O njegovom budućem statusu, u smislu rada u HEP-u, odlučit će se na sjednici Nadzornog odbora, njegova temeljna zadaća je imenovanje Uprave i rješavanje statusnih pitanja njezinih članova'', izjavio je Bačić u Banskim dvorima nakon sastanka vladajuće parlamentarne većine.

"Nismo razgovarali o sudbini Frane Barbarića ni imenima za novog predsjednika"

O sudbini Frane Barbarića partneri u vladajućoj većini danas nisu razgovarali, niti o imenima za novog predsjednike Uprave HEP-a, rekao je potpredsjednik vlade.

''Konzultacije oko imenovanja i predlaganja kandidata za novog predsjednika Uprave su u tijeku, u tom postupku će se raspraviti i o statusu dojučerašnjeg predsjednika, kada je u pitanju njegov položaj u HEP-u“, kazao je.

Na današnjem sastanku, rekao je Bačić, premijer Andrej Plenković upoznao je članove vladajuće većine s odlukom o Barbarićevom razrješenju, za što je dobio njihovu podršku. "Od četiri člana, ostala su tri člana Uprave HEP-a, tako da nema nikakvih problema u funkcioniranju tvrtke", naglasio je Bačić.

Kad je riječ o pripadnicima Bad Blue Boysa, koji ovog tjedna iznose obrane na sudu u Ateni zbog sudjelovanja u masovnoj tučnjavi s navijačima AEK-a u kolovozu ove godine, vlada će, u okviru svojih nadležnosti, pokušati ubrzati postupak. "Ročište traje do kraja tjedna. Mi se nadamo se da će se, po završetku tih saslušanja i iskaza, omogućiti da se naši sugrađani brane sa slobode, ali to je u rukama grčkog pravosuđa. Više se od toga ne može, to je maksimum što se može očekivati od vlade", rekao je potpredsjednik Bačić.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.