HEP daje 202 stipendije učenicima i studentima

Foto: HEP

Hrvatska elektroprivreda objavila je natječaje za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola i redovnim studentima, u sklopu kojih će za ovu školsku i akademsku godinu ponuditi sklapanje ugovora o ukupno 202 stipendije - 63 za studente i 139 za učenike srednjih škola.

Na natječaje otvorene do 9. studenoga 2024. godine mogu se prijaviti studenti diplomskih studija te treće godine prijediplomskih studija tehničkih znanosti (polja elektrotehnika, strojarstvo, računarstvo, geodezija), kao i učenici predzavršnih i završnih razreda srednjih škola tehničkih usmjerenja, izvijestili su iz HEP-a, dodavši da su detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne na njihovoj internetskoj stranici.

Iznosi stipendija

Stipendija za prvu i drugu godinu diplomskog studija iznosi 330 eura mjesečno, odnosno 270 eura za studente treće godine prijediplomskog studija.

Za redovne učenike predzavršnih razreda srednje škole mjesečni je neto iznos stipendije 150 eura, odnosno 200 eura za učenike završnih razreda.

Osim financijske potpore tijekom školovanja, ugovor stipendistima osigurava zaposlenje u HEP grupi u statusu pripravnika na neodređeno vrijeme nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo - HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP Proizvodnji, HEP Toplinarstvu, HEP Trgovini, HEP Elektri ili HEP-u d.d. Isplata stipendije počinje nakon sklapanja ugovora o stipendiranju i traje do završetka srednjoškolskog obrazovanja, odnosno studija.

Šef Uprave: Stipendijama planiramo ostvariti suradnju s rekordnim brojem budućih hepovaca

Predsjednik Uprave HEP-a Vice Oršulić ističe kako ta kompanija, da bi dugoročno osigurala potrebne stručne kadrove na radnim mjestima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava i energetske infrastrukture, provodi niz mjera, među kojima i stipendiranje učenika i studenata.

"Ove godine na taj način planiramo ostvariti suradnju s rekordnim brojem budućih hepovaca, njih više od 200. Vjerujemo da će uvjeti stipendiranja, kao i budući izazovi i prilike koji ih čekaju u HEP-u, privući i znatno više zainteresiranih mladih ljudi", istaknuo je Oršulić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.