Humanitarna akcija osječkog Rotary Cluba

OSJEČKI Rotary Club u subotu, 20. prosinca, organizira nastup solista i baletnog ansambla zagrebačkog HNK s baletnom predstavom "Labuđe jezero", Petra Iljiča Čajkovskog, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je prikupljanju sredstava za pomoć nedavno otvorenom Odjelu za liječenje boli osječke Kliničke bolnice, izvijestilo je danas vodstvo kluba.

Podsjetivši kako je riječ o sedmoj humanitarnjoj akciji osječkog Rotary Cluba, njegov predsjednik Ivan Mihaljević kazao je da je ovogodišnja akcija namijenjena prikupljanju sredstava za nabavu opreme tom odjelu osječke Kliničke bolnice, a koji je prvi odjel takvog tipa u Hrvatskoj.

"Željeli smo pomoći, a istodobno građanima Osijeka za božićne blagdane omogućiti nesvakidašnji kulturni događaj", kazao je Mihaljević.

Potpredsjednik kluba Željko Čiki rekao je da će osječki nastup biti prva izvedba "Labuđeg jezera" nakon nedavne zagrebačke premijere te je zahvalio članovima ansambla zagrebačkog HNK koji će u Osijeku, u sklopu humanitarne akcije, nastupiti bez naknade.

Čiki je podsjetio da su proteklih godina, u sklopu humanitarnih akcija Rotary Cluba, u Osijeku uz ostale nastupili Zagrebački solisti, zbor "Bečki dječaci" i budimpeštanska Opera.

Redatelj, dramaturg i koreograf osječke predstave "Labuđe jezero" ravnatelj je Baleta zagrebačkog HNK Dinko Bogdanić.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.