IKEA povlači dva proizvoda, mogu dovesti do gušenja djece

Foto: YouTube

IKEA poziva sve kupce koji su kupili dječji podbradnik MATVRÅ, plavi/crveni, pakiranje od 2 komada, da ga prestanu koristiti i da se obrate tvrtki IKEA radi zamjene ili nadoknade.

"Sigurnost proizvoda IKEA shvaća vrlo ozbiljno. Svi su naši proizvodi ispitani i u skladu su s važećim normama i zakonskim zahtjevima. Usprkos tome, dobili smo izvješća da gumb na dječjem podbradniku MATVRÅ može otpasti pa postoji opasnost da dovede do gušenja", navode u priopćenju za javnost.

IKEA poziva sve kupce da vrate proizvod radi punog povrata novca ili zamjene sličnim proizvodom. Dokaz o kupnji (račun) nije potreban.

Postoji rizik da gumb popusti

"Uvidjeli smo da postoji rizik da gumb popusti ako dijete povuče podbradnik", kaže Emelie Knoester, menadžerica u IKEA of Sweden, i nastavlja: "Sigurnost kupaca glavni je prioritet tvrtke IKEA, zbog čega smo se odlučili povući dječji podbradnik MATVRÅ plavi/ crveni, pakiranje od 2 komada, kao mjeru predostrožnosti. Istoimeni podbradnici MATVRÅ s uzorkom voća/povrća, zelene/žute boje, sigurni su za upotrebu jer su izrađeni od drugačijeg materijala i drugačijeg su dizajna."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.