Inspekcijska ekipa Danske započela inspekciju hrvatskih vojnih postrojbi

DVODNEVNA inspekcija dijela hrvatskih vojnih postrojbi, koje će provoditi inspekcijska ekipa Danske s gostom inspektorom iz Velike Britanije, započela je jutros briefingom u zapovjedništvu 1. Korpusa Oružanih snaga RH.

Inspekcija je započela u skladu s Bečkim dokumentom 99, a obuhvatit će šire područje Zagreba, Siska, Karlovca i Ogulina, izvijestilo je danas Ministarstvo obrane.

Inspekcijska će ekipa steći uvid u trenutno stanje dijela postrojbi na određenom području, provjeriti pružene vojne informacije u skladu s važećom Godišnjom informacijom o vojnim snagama za 2003., upoznat će se s aktivnostima posjećenih postrojbi i imati mogućnost razgledavanja objekata i naoružanja.

Takve vrste posjeta uobičajene su između pripadnika oružanih snaga država potpisnica Bečkog dokumenta 99, a glavni cilj im je međusobna gradnja povjerenja i sigurnosti, te razmjena iskustava.

Ovo je 2. inspekcija specificiranog područja u tekućoj godini.

Prema Bečkom dokumentu 99 svaka država ima obvezu primiti do tri inspekcije u kalendarskoj godini, ističu u MORH-u.

Inspekcijku ekipu čine pukovnik Finn Jensen, bojnik Flemming Anker, časnički namjesnik Tonny Andersen i narednik Andrew Carr Paul. U pratećoj ekipi Službe za nadzor naoružanja - Hrvatskog verifikacijskog središta su pukovnik Marijan Jozić, natporučnik Dragutin Veseljak, natporučnik Franjo Pavlović i narednik Ed Batlak.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.