Iran traži hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti. Ministar objavio slike ubijenih vojnika

Foto: EPA

IRAN zadržava pravo da odgovori na "zločinačku agresiju" Izraela, izjavio je ministar vanjskih poslova Abas Arakči glavnome tajniku Ujedinjenih naroda u pismu u kojemu traži hitan sastanak Vijeća sigurnosti, objavilo je danas iransko ministarstvo vanjskih poslova.

Iranski ministar vanjskih poslova Abbas Araghchi poslao je pismo šefu UN-a i čelniku Vijeća zahtijevajući hitan sastanak Vijeća sigurnosti kako bi se zauzeo odlučan stav u osudi izraelske agresije, navodi se u priopćenju ministarstva.

Rekao je da je "većinu ispaljenih projektila presreo iranski obrambeni sustav", ali je napad doveo do štete na određenim područjima, kao i smrti četiri vojnika čije je fotografije objavio na Twitteru.

Araghchi je rekao da je izraelski napad bio jasno kršenje iranskog suvereniteta koji zadržava neotuđivo pravo da odgovori na ovu zločinačku agresiju.

Izraelska vojska rekla je da je pogodila iranske tvornice projektila, raketne lansere i druge sustave u nekoliko regija i upozorila Teheran da ne odgovara.

Iran je umanjio značaj napada, rekavši da je izazvao ograničenu štetu na nekoliko radarskih sustava, signalizirajući, kako promatrači kažu, nevoljkost Teherana da dalje eskalira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.