Izgleda da su izraelski udari napravili ozbiljnu štetu iranskoj vojsci

Foto: X

Američki istraživač rekao je da je sinoć u izraelskom zračnom napadu pogođena zgrada koja je bila dio ugašenog iranskog programa za razvoj nuklearnog oružja, a on i još jedan istraživač rekli su da su pogođena i postrojenja koja se koriste za miješanje krutog goriva za projektile.

Pogođen golemi vojni kompleks kod Teherana

Do procjena temeljenih na satelitskim snimkama odvojeno su došli bivši UN-ov inspektor za oružje David Albright i istraživački analitičar think tanka u Washingtonu CNA Decker Eveleth.

Reutersu su rekli da je Izrael pogodio zgrade u Parchinu, golemom vojnom kompleksu u blizini Teherana. Eveleth je rekao da je Izrael također pogodio Khojir, veliki objekt za proizvodnju projektila u blizini Teherana.

"Značajno ugrožena sposobnost Irana za masovnu proizvodnju projektila"

Reuters je u srpnju izvijestio da se Khojir znatno širi. Eveleth je rekao da je moguće da su izraelski napadi "značajno ugrozili sposobnost Irana da masovno proizvodi projektile".

Albright je za Reuters rekao da satelitske snimke Parchina pokazuju da je Izrael oštetio tri zgrade, uključujući dvije u kojima se miješalo kruto gorivo za balističke projektile.

Uništene tri zgrade za miješanje goriva za projektile

Eveleth je rekao da snimka Parchina komercijalne satelitske tvrtke Planet Labs pokazuje da je Izrael uništio tri zgrade za miješanje krutog goriva balističkih projektila i skladište u prostranom kompleksu.

Snimke Planet Labsa također su pokazale da je izraelski napad uništio dvije zgrade u kompleksu Khojir gdje se miješalo kruto gorivo za balističke projektile, rekao je.

Ograničenom operacijom Izrael je možda značajno ugrozio sposobnost Irana da masovno proizvodi projektile i otežao probijanje izraelske raketne obrane pri svakom budućem iranskom raketnom napadu, rekao je.

"Čini se da su napadi vrlo precizni", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.