Karlovačka policija uhitila Hrvata i Turčina, krijumčarili su ilegalne migrante

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Karlovačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv 45-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku te kaznenu prijavu protiv 52-godišnjeg državljanina Turske koji je zbog koristoljublja prevozio strane državljane.

Policija je na području općine Vojnić u večernjim satima 24. listopada zaustavila osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin, a kontrolom je utvrđeno da je prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima protiv njega je Policijska uprava karlovačka nadležnom sudu podnijela optužni prijedlog.

Nadalje, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Turske. 

U noći 26. rujna policija je, uz pomoć svjetlosnih i zvučnih signala na području Karlovca pokušala zaustaviti osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka. Međutim, vozač se nije prvotno zaustavio na znakove policijskih službenika, da bi se potom zaustavio te je kontrolom utvrđeno da su u vozilu strani državljani koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoren novčani iznos prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta. Protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku, a isto tako će biti podnesena prekršajna prijava zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.