Iran UN-u: Imamo pravo odgovoriti na izraelsku zločinačku agresiju

Foto: EPA

Iran zadržava pravo da odgovori na "zločinačku agresiju" Izraela, izjavio je ministar vanjskih poslova Abas Arakči glavnome tajniku Ujedinjenih naroda u pismu u kojemu traži hitan sastanak Vijeća sigurnosti, objavilo je danas iransko ministarstvo vanjskih poslova.

U međuvremenu je izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao da je napad na Iran bio "precizan i snažan" i da je "postigao sve svoje ciljeve".

Dodao je da je Izrael u egzistencijalnoj borbi protiv "osovine zla" koju predvodi Iran i istaknuo da izraelski neprijatelji moraju platiti "vrlo visoku cijenu".

Netanyahu se obratio Irancima

Netanyahu se izravno obratio iranskome narodu: "Naša borba nije usmjerena protiv vas, nego protiv tiranskog režima koji vas tlači i prijeti cijeloj regiji."

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant rekao je da Iran više nije u stanju učinkovito koristiti protiv Izraela svoje suradnike iz Hamasa u Pojasu Gaze i Hezbolaha u Libanonu.

Gallant je dodao da Hamas u Gazi više ne funkcionira kao vojna mreža i da su zapovjedništvo Hezbolaha i veći dio njegovih raketnih mogućnosti nestali.

Rekao je da nijedna od dviju skupina "više nije učinkovito oruđe" Irana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.