Iranski predsjednik: Nećemo tražiti ničiju dozvolu, povećat ćemo našu vojsku i oružje

Foto: Hina

IRANSKI predsjednik Hasan Rohani izjavio je da će njegova zemlja pojačati vojne i balističke kapacitete usprkos kritikama SAD-a i Francuske, na skupu kojim se obilježava obljetnica Iračko-iranskog rata iz 1980-tih, prenose agencije.

"Željeli vi to ili ne, pojačat ćemo naše vojne kapacitete, nužne za odvraćanje. Ne samo da ćemo razviti naše rakete nego i naše zračne, kopnene i pomorske snage. Za obranu naše domovine nećemo tražiti dozvolu od nikoga", kazao je on u govoru izravno emitiranom na državnoj televiziji.

Iran je razvio opsežan balistički program zadnjih godina što zabrinjava SAD ali i Saudijsku Arabiju, glavnog suparnika u regiji, neke europske zemlje među kojima Francusku, kao i Izrael, zakletog neprijatelja, prenosi AFP.

Iran predstavio novu balističku raketu dometa 2000 km


Iranska novinska agencija Tasnim objavila je da je Iran predstavio novu balističku raketu dometa 2000 km, sposobnu nositi više bojevih glava. Novi projektil predstavljen je na vojnoj paradi u Teheranu, prenosi agencija Reuters.

Teheran tvrdi da je njegov balistički program isključivo defenzivan. "Naša vojna sila nije zamišljena za napad na ostale zemlje", kazao je Rohani.

Na Općoj skupštini UN-a u New Yorku, američki predsjednik Donald Trump osudio je nuklearni sporazum sklopljen s Iranom kao i njegov balistički program.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.