Juranovo "potonulo groblje" na festivalu u Buxellesu

Film "Potonulo groblje" Mladena Jurana, s Jirijem Menzelom u jednoj od glavnih uloga, večeras će biti prikazan na svjetskom festivalu fantastičnog filma i znanstvene fantastike, koji se od 14. do 29. ožujka održava u Bruxellesu.

"Potonulo groblje" nastalo je u koprodukciji HRT-a i "Interfilma", a ulazak u uži izbor, među više stotina filmova iz svijeta, veliko je priznanje i nagrada, stoji u priopćenju "Interfilma".

"Potonulo groblje" (The Sunken Cementery) bit će prikazan festivalskoj publici uz bok "Simonu pustinjaku" Louisa Bunuela koji otvara festival, filmu "The Hunted" Williama Friedkina (koji je režirao "Francuske veze" i "Istjerivača đavola"), te "The life of David Gale" Alana Parkera (redatelja kultnih filmova "San o slavi" i "Pali anđeo)".

Film će večeras u palači "Auditorium" predstaviti Mladen Juran, a oskarovac Jiri Menzel, koji u filmu glumi opakog doktora Javorskog, pozvan je kao "Special Guest Star".

Nakon Bruxellesa, film je pozvan na međunarodne filmske festivale "Cinenygma" u Luxembourgu i "Fantasy Film Festival" Lund/Malmo u Švedskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.