Milanović o uhićenim sucima: To je HDZ-ovo pravosuđe, to štite Plenković i Šeks

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIK Zoran Milanović boravi na Krku. Tijekom posjeta komentirao je aktualne političke događaje, konkretno uhićenje sudaca osječkog suda, prenosi HRT.

 

"Ne znam detalje, vidjet ćemo što će biti. Tri suca, mislim, to je sistemski poremećaj. Djeluje kao lupus, teža imunološka situacija. Puno je tri suca. Postoji jedna polufikcija da Vrhovni sud, kojem je pak osnivanjem Visokog kaznenog suda 'oduzeto pola glave', to je protuustavni čin i kad tad će biti promijenjeno i ukinuto. Da na čelu Vrhovnog suda je osoba, koja god, koja bi u određenim postupcima, stavom, gardom, mogla činiti razliku. To do sada nije bio slučaj. Ja sam predložio Zlatu Đurđević, a HDZ će je očajnički, pod svaku cijenu pokušati minirati. Vidjet ćemo što će biti. To je HDZ-ovo pravosuđe, 'jedan kroz jedan'. Tu razgovora nema. To Plenković štiti i njegova bratija i Šeks", istaknuo je.

"To je sustav koji je HDZ-ov"

Dodaje da ako su uhićena trojica sudaca da se ne radi "o štriku, već o mreži".

"Vidjet ćemo, može i USKOK pogriješiti", ističe.

"To je sustav koji je HDZ-ov. Sve je funkcioniralo kao po špagi, dok stvari nisu postale toliko javne da ih se više nije moglo skrivati. Onda je po ustaljenom obrascu reagirao 'dobri i simpatični medo' - USKOK. A uskoci moraju biti uskoci, potpuno drugi mentalitet", dodaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.