Mladi iz auta u kojem je poginula 17-godišnjakinja u bolnici, jedan ima teže ozljede

Jučer je u ranim jutarnjim satima pijani 17-godišnjak u Zagrebu skrivio nesreću nakon koje je od posljedica ozljeda u bolnici preminula 17-godišnja djevojka. U autu je bilo još troje putnika u dobi od 16 i 17 godina, a kako doznaje Index svi se trenutno, zajedno s vozačem, nalaze u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

"U Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj primljeno je četvero mladih, tri dečka i jedna djevojka. Svi su stabilno i urednih vitalnih funkcija. Jedan ima težu ozljedu, ali nije životno ugrožavajuća. Možda će trebati operaciju, to ćemo vidjeti sutra na konzultacijama. Svi se još nalaze u bolnici i na promatranju su. U ovom trenutku ne bih otkrivao o kakvim se točno ozljedama radi", rekao je dr. Fran Štampalija, dežurni kirurg u klinici.

Izvlačili ih vatrogasci

Nesreća se dogodila jučer oko 4.10 sati u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje. Osim policije, intervenirali su i vatrogasci JVP Zaprešić koji su stigli s jednim vozilom i tri vatrogasaca. Kako saznajemo od njihovog zapovjednika, intervencija izvlačenja trajala je jedan sat i 10 minuta.

Maloljetnik koji je izazvao nesreću nije imao vozačku dozvolu, a izmjereno mu je 1.21 g/kg alkohola. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Davora Bašića, brzinu kretanja vozila nije prilagodio zavoju, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika, a potom na meki teren, nakon čega je naletio na stup javne rasvjete, priopćila je PU zagrebačka.

Zbog počinjenog kaznenog djela, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno u bolnici, bit će poduzete odgovarajuće mjere i podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.