Možemo SDP-ovcima: Izuzmite se od glasanja o hotelu Valkane, u sukobu ste interesa

Ilustracija: Luka Batelic/PIXSELL

Pulski Možemo pozvao je danas vijećnike SDP-a na izuzimanje iz glasanja o dvije točke dnevnog reda sutrašnje sjednice pulskog Gradskog vijeća koje se odnose na hotel Valkane zbog, kako navode, "očitog sukoba interesa".

Sukob interesa za vijećnike SDP-a u pulskom Možemo vide u tome što je Stevan Muidža, direktor tvrtke Hotel Valkane koja stoji iza projekta, ujedno i član Predsjedništva pulskog SDP-a. 

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Pule je, naime, odlučivanje o financiranju gradnje pristupnih cesta za projekt gradnje hotela Valkane na popularnoj gradskoj šetnici Lungomare.

"Direktor je član Predsjedništva pulskog SDP-a"

Stoga je pulski Možemo pozvao vijećnike SDP-a na izuzimanje iz glasanja o dvije točke dnevnog reda koje se odnose na hotel Valkane zbog "očitog sukoba interesa", rekli su. 

"Stevan Muidža, direktor tvrtke Hotel Valkane koja stoji iza projekta, ujedno je i član Predsjedništva pulskog SDP-a zajedno s predsjednikom pulskog SDP-a Igorom Belasom i saborskom zastupnicom Sanjom Radolović. Kodeks zabranjuje korištenje vijećničke dužnosti za osobni probitak ili probitak povezane osobe", naveli su iz platforme Možemo.

Dodaju kako bi SDP-ovi vijećnici Radolović, Belas i Gordić trebali stoga deklarirati sukob interesa i izuzeti se iz glasanja. 

Iz Možemo ističu da sukob interesa postoji kada interes vijećnika može utjecati na njegovu nepristranost u obavljanju vijećničke dužnosti.

"Iako je Grad Pula usvojio etički kodeks u lipnju 2022., nikada nije formirao tijela za nadzor nad provedbom Kodeksa, odnosno Odbor za sprječavanje sukoba interesa i Vijeće časti", poručili su iz pulskog Možemo uoči sutrašnje sjednice pulskog Gradskog vijeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.