VIDEO U neredima navijača u Brazilu jedna osoba ubijena, 20 ozlijeđenih

Screenshot: X

Jedna je osoba poginula, a najmanje dvadeset ih je ozlijeđeno u tučnjavi navijača brazilskih klubova Cruzeira i Palmeirasa danas u ranim jutarnjim satima.

Brazilski mediji navode kako je do tučnjave, u kojoj je sudjelovalo više od 200 navijača, došlo na autocesti u blizini Sao Paula.

Navodno su navijači Palmeirasa pripremili zasjedu navijačima Cruzeira koji su se vraćali iz Curitibe, gdje je njihova momčad izgubila od Athletico Paranaense (0:3) u nacionalnom prvenstvu.

Zapaljen autobus, jedan navijač poginuo

Jedan je autobus zapaljen, dok su na drugom razbijena sva stakla. U neredima je jedan od navijača Cruzeira preminuo zbog teških opeklina koje su zahvatile 70 posto tijela, navodi O Globo. Ozlijeđeno je 20 navijača, a nekoliko ih je privedeno u policijsku postaju.

Neko vrijeme je taj dio autoceste bio zatvoren zbog sigurnosti vozača. Ministar sporta zatražio je oštro kažnjavanje navijačkih skupina koje su sudjelovale u tučnjavi.

Oba kluba objavila su priopćenja u kojima žale zbog izgreda.

"Cruzeiro duboko žali zbog još jedne epizode nasilja između navijača, ovaj put u ranim jutarnjim satima na autocesti Fernao Dias, koja je kulminirala smrću navijača Cruzeira i nekoliko drugih ozlijeđenih. U nogometu, sportu koji spaja strasti i publiku, više nema mjesta nasilju. Moramo stati na kraj ovim kriminalnim radnjama", objavio je klub iz Belo Horizontea.

"Sociedade Esportivo Palmeiras osuđuje scene nasilja koje su se ove nedjelje ujutro dogodile. Nogomet se ne može koristiti kao pozadina za tučnjave i smrti. Činjenice moraju biti propisno istražene, a zločinci moraju biti strogo kažnjeni", poručili su iz Palmeirasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.