Nađi: Gradovi kojima upravlja Fokus imaju najniže poreze u državi

Foto: Pixsell/Robert Anic

Gradovi kojima upravlja stranka Fokus imaju najniže poreze u Hrvatskoj a pritom ne trpe investicije i kvaliteta života građana raste, poručili su saborski zastupnici te stranke, njezin predsjednik i gradonačelnica Samobora.

S ponosom mogu istaknuti da je stranka Fokus i dalje predvodnica u smanjenju poreznog rasterećenja, dva grada u kojima je Fokus na vlasti imaju najniže porezne stope na dohodak u državi, Samobor od 18 i 27 posto a Sveta Nedelja od 18 i 28 posto, istaknuo je predsjednik Fokusa Davor Nađi na konferenciji za novinare u Saboru.

"Naš grad je jedan od najpovoljnijih za život"

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot navela je na primjeru obitelji s jednim djetetom sa dvije bruto plaće od 2000 eura da to znači na godišnjoj razini uštedu od poreza u iznosu od oko 1200 eura, čime se mogu pokriti godišnje režije.

"Naš grad je jedan od najpovoljnijih za život i najsusretljivijih i najpovoljnijih za poslovanje”, istaknuo je zastupnik Dario Zurovec, ujedno gradonačelnik Svete Nedelje.

"Otvoreni smo i za druge partnere"

S druge strane, dodao je Nađi, niti jedan gradonačelnik ili načelnik iz redova HDZ-a nije spustio porez na dohodak ispod onoga što se moglo spustiti smanjenjem prireza, a ništa oko poreznog rasterećenja nisu napravile ni druge stranke. "I u Zagrebu je bilo prostora da se u jednom dijelu rastereti građane, gdje ima volje uvijek se može naći način”, ustvrdio je.

Na novinarski upit o proširivanju postojeće predizborne koalicije Reformista i Fokusa Nađi je kazao da je u ovom trenutku zadovoljan sa postojećom koja ima europarlamentarca, pet saborskih zastupnika i 30 gradonačelnika i načelnika. "To je zapravo po snazi treća organizacija u Hrvatskoj i već sada možemo računati na šest do osam mandata na idućim izborima" .

Otvoreni smo i za neke druge partnere, poglavito sa područja liberalnog centra ali o tome  kada za to dođe vrijeme, poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.