o izgradnji vodoopskrbnog sustava u bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Zbog loše vodoopskrbe jer se tek oko 30 posto stanovništva Bjelovarskobilogorske županije može koristiti vodom iz javnih vodoopskrbnih sustava, što je pri dnu hrvatske ljestvice, u toj se županiji gradi magistralni vodovod vrijedan 300 milijuna kuna, dok će priključni općinski i gradski sustavi stajati još toliko.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs danas je obišao trasu magistralnog vodovoda od Narte do Ivanske gdje su u tijeku radovi. Riječ je o trasi dugoj 5,6 kilometara, vrijednoj tri milijuna kuna.

Prošle je godine izgrađena dionica od Bjelovara do Čazme, duga gotovo 30 kilometara, vrijedna 29 milijuna kuna, pa se na nju mogu spojiti lokalne vodovodne mreže iz okolice Bjelovara te grada Čazme i općina Štefanje i Ivanska.

Osim toga, izrađena je projektna dokumentacija za magistralni vodovod Bjelovar - Daruvar s priključkom na vodocrpilište Đurđevac. Ta je dionica duga 68,3 kilometra, a podijeljena je u osam etapa.

Općine Berek, Nova Rača, Velika Pisanica, Končanica i Zrnski Topolovac rade projektnu dokumentaciju i moći će se priključiti na dio magistralnog vodovoda Bjelovar - Daruvar.

(Hina) skap vkn

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.