Objavljena dramatična snimka posljedica uragana Helene: "Ovo je postapokaliptično"

Screenshot: Tariq Bokhari

Nove snimke otkrivaju ogromnu štetu u Sjevernoj Karolini nakon prolaska uragana Helene, koji je poharao tu američku saveznu državu uzrokujući katastrofalne poplave. Vijećnik grada Charlottea Tariq Bokhari podijelio je snimku jezera Lure punog krhotinai otpada, a prizor je opisao kao "postapokaliptični".

Podsjetimo, Uragan Helene, koji je krajem prošlog tjedna poharao jugoistočne države SAD-a, izazvao je katastrofalne poplave od Floride do Virginije, nanio goleme materijalne štete i, prema najnovijim podacima, odnio najmanje 90 života.

Stanovništvo jugoistočnih američkih saveznih država jučer je započelo s čišćenjem i popravcima nakon što su vjetar, obilna kiša i olujni udari uragana Helene prouzročili katastrofalne poplave u šest država od Floride do Virginije, milijune ostavili bez električne energije i uništili kuće, ceste i mostove.

Najviše mrtvih u Sjevernoj Karolini

U oluji je život izgubilo najmanje 90 ljudi, izračunao je Reuters na temelju podataka lokalnih vlasti Južne i Sjeverne Karoline, Floride, Georgije, Virginije i Tennesseeja. CNN, pak, izvještava o ukupno 93 poginule osobe.

Prema najnovijim podacima, najviše je ljudi, njih 36, poginulo u Sjevernoj Karolini. Južna Karolina izvijestila je o 25 poginulih, Georgia o 17, a Florida o 11. Virginia je izvijestila o dvoje poginulih, kao i Tennessee.

Strahuje se da bi broj smrtno stradalih mogao biti i veći. Osiguravateljska društva procjenjuju da bi šteta koju je uragan Helene počinio mogla iznositi između 15 i više od 100 milijardi dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.