Detalji akcije: Uhićeni svjedoku ubojstva nudili 100.000 eura da promijeni iskaz?

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Više osoba uhićeno je jutros na području Splitsko-dalmatinske županije zbog sumnje da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa, izvijestili su jutros Uskok i policija.

Slobodna Dalmacija doznaje da je policijskom akcijom obuhvaćeno ukupno pet osoba, od čega se jedna već od ranije nalazi u zatvoru. 

Jutros su tri osobe uhićene, četvrta je još u bijegu, a već otprije u zatvoru u Gospiću se nalazi Jozo Čabraja. 

Uhićenja su, neslužbeno se doznaje, vezana za slučaj ubojstva Marija Boljata, zvanog Pajkić, u Kaštelima 2020. godine, odnosno za ključnog svjedoka Jozu Čabraju, koji je jedini tijekom suđenja čak tri puta mijenjao iskaz, a u jednom od njih je čak naveo da mu je nuđeno nešto manje od sto tisuća eura kako bi skinuo krivicu s Tomislava Šoljića, optuženog za ubojstvo Boljata, piše Slobodna Dalmacija.

Ne zna se je li bilo utjecanja i na druge svjedoke

Još nije poznato jesu li članovi uhićene skupine utjecali i na druge svjedoke u istom postupku. 

Podsjetimo, jutros je došlo do uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje po nalogu Uskoka provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

"Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", priopćili su iz Uskoka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.