Socijaldemokrati: U Osijeku je prometni kaos

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Saborski zastupnici socijaldemokrata rekli su danas da je Osijek u prometnom kaosu, zbog rekonstrukcije tramvajske pruge središte grada je razrovano, a privremene regulacije prometa svakakve, ustvrdivši da je "gradska vlast očito već na godišnjem odmoru".

Predsjednica Županijske organizacije socijaldemokrata Osječko-baranjske županije Romana Nikolić na konferenciji za novinare sa stranačkim kolegom Domagojem Hajdukovićem zatražila je od Grada Osijeka, kao investitora obnove osječke tramvajske pruge, službeno očitovanje o razlozima kašnjenja obnove dijela pruge u Županijskoj ulici.

"Sada je srpanj, a još uvijek niti jedna od ulica nije u potpunosti završena"

Je li došlo do nestašice materijala, manjka radnika, izmjene projektnog rješenja ili je pak došlo do problema financijske prirode? Zašto tjednima nije bilo radnika na toj dionici? Što god da jeste razlog, građani to moraju znati jer im to direktno utječe na svakodnevnu kvalitetu života u Osijeku, poručila je Nikolić.

Podsjeća da je rekonstrukcija tramvajske pruge u Županijskoj ulici započela u siječnju ove godine i da je, prema planovima izvođača, trebala biti završena 25. svibnja ove godine. 

Sada je srpanj, a još uvijek niti jedna od ulica nije u potpunosti završena, dok su se u međuvremenu radovi proširili i na Vinkovačku ulicu, istaknula je Nikolić. Napominje kako izvođač mora o izmjenama izvijestiti investitora, a ovaj pak građane.

Smatra da radove u gradu treba raditi po etapama i tek kada se jedna dionica završi, treba otvoriti drugu. To u Osijeku međutim nije slučaj što dovodi do prometnog kolapsa, dodala je.

Hajduković: Vidljiv je nedostatak stalaka za bicikle

Domagoj Hajduković, predsjednik osječke Gradske organizacije socijaldemokrata, kaže da bi sada kada je polovica grada raskopana, a tramvaji neće prometovati najmanje godinu dana, trebalo građane potaknuti da se koriste biciklima, posebno kada to i vrijeme dopušta.

U cijelom je gradu, a posebno u obnovljenoj Tvrđi, međutim vidljiv nedostatak stalaka za bicikle odnosno njihovo pravilno parkiranje, kaže Hajduković. Napominje kako se bicikli na žalost parkiraju gdje god se stigne i često oštećuju fasade, klupe ili druga prirodna i materijalna dobra.

Naglašava da čak i zaštićeno drvo Ginko u Tvrđi služi za parkiranje bicikala samo iz razloga što građani nemaju gdje primjereno i pravilno ostaviti svoje prijevozno sredstvo.

"20 stalaka u Tvrđi je premalo"

Podsjeća da su na dopis Gradu Osijeku dobili odgovor kako će biti postavljeni stalci za bicikle. "U Tvrđi ih je postavljeno tek 20 što je premalo s obzirom na to da na tom prostoru postoje četiri srednje škole i ako želimo razmišljati o zaštiti imovine i propisnom parkiranju bicikala, onda to mora biti znatno veći broj", poručio je Hajduković.

Pozvao je Grad Osijek da se pozabavi ovom temom i to ne pred izbore već sada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.