Ovo je posljednja fotografija Alekseja Navalnog. Jako je znakovita

Foto: Profimedia

Na posljednjoj fotografiji živog Alekseja Navalnog bio je nasmiješen, šalio se iako je bio u okrutnoj kaznenoj koloniji. Posljednja fotografija, nastala prije nego što je pokopan, je otrežnjujuća.

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

U skladu s pravoslavnom tradicijom, tijelo ruskog oporbenjaka u crkvi je bilo u otvorenom lijesu. Čovjek koji je nekoć bio politički i fizički energičan i vatren sada je miran i spokojan.

Fotografija koja proganja

To je fotografija koja proganja. Lice Navalnog izgleda gotovo sablasno bijelo usred velikog broja karanfila koji mu prekrivaju prsa. Njegovi majka i otac sjede kraj lijesa i opraštaju se od sina.

To je kraj potrage u koju je njegova majka krenula prije 14 dana, kada je putovala preko goleme ruske divljine, iznad Arktičkog kruga i do sibirske kaznene kolonije, gdje je Navalni dočekao svoj kraj, a sve kako bi natjerala ruske vlasti da joj dopuste da preuzme tijelo .

U kovčegu je Navalni odjeven u košulju, kravatu i prsluk, velika promjena u odnosu na zatvorsku odoru i podsjetnik da je nekoć bio istaknuti političar. Mršavo i utonulo čak i prije smrti, Navalnijevo beživotno lice predstavlja energiju koju su iz njega isisali Kremlj i zabačena kažnjenička kolonija.

To je vrlo znakovita fotografija, koja definira trenutak u povijesti. Politička oporba u Rusiji je ugašena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.