Pacijent umro na putu iz Hrvatske u Njemačku. Doktor vozio s preko 2 promila

Ilustracija: EPA

Austrijski mediji izvještavaju o skandaloznom slučaju prilikom prijevoza pacijenta sanitetskim vozilom iz Hrvatske u München. Kako piše austrijski Heute, pozivajući se na Kronen Zeitung, liječnik hitne je vozio s 2.2 promila alkohola u krvi, a bolesni 69-godišnji pacijent je zbog pogrešne intubacije u sanitetskom vozilu umro.

Pacijentu je odjednom pozlilo nakon što je vozilo prošlo Karavanku, u Koruškoj pokrajini u Austriji, a pijani doktor s preko 2 promila alkohola nije mogao učiniti ništa te je pacijent preminuo, pišu austrijski mediji.

Doktor je pacijentu vodilicu tubusa umetnuo u jednjak umjesto u dušnik

Pacijent je umro na putu do bolnice u Villachu u kolima austrijske hitne pomoći. Identitet i državljanstvo preminulog pacijenta nije navedeno. Na lice mjesta je nakon hitne pomoći pozvana policija. Policijski službenici su primijetili da se liječnik ponaša čudno i da bazdi na alkohol.

"34-godišnji slovenski liječnik napuhao je 2.2 promila, a naknadno je utvrđeno kako je doktor navodno pogrešno intubirao pacijenta u vozilu", piše Heute.

Pijanom liječniku prijeti zatvorska kazna do tri mjeseca, a moguće i kraj karijere

Austrijski Kaernten piše da se u kaznenoj prijavi klagenfurtskog državnog odvjetništva navodi da je liječnik pacijentu vodilicu tubusa umjesto u dušnik umetnuo u jednjak. Rezultat vještačenja je pokazao da pogrešan medicinski potez alkoholiziranog liječnika nije bio uzrok smrti pacijenta, navode.

Ovaj skandal će imati i epilog na sudu jer je mladi pijani liječnik optužen da je doveo u opasnost fizičku sigurnost pacijenta. Za to kazneno djelo doktoru prijeti kazna zatvora do tri mjeseca.

Prema pisanju austrijskih medija, to bi mogao biti kraj tek započete liječničke karijere 34-godišnjeg doktora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.