Pašalić: Proširenjem optužnice sve su maske pale

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić danas je u Splitu na predstavljanju kandidata koalicije stranaka "Hrvatske unije" rekao da je predložena proširena optužnica haškoga tužiteljstva protiv generala Markača i Čermaka udar na same temelje hrvatske države te da su time "sve maske pale".

Na skupu koalicije HČSP, HB, HDRS, HD i HIP-a za grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju Pašalić je, često prekidan burnim odobravanjem i pljeskom, pozvao premijera, predsjednika Sabora i ministricu pravosuđa da, budući da su pozivali generala Gotovinu da se preda Haagu i dokaže svoju nevinost, sami dragovoljno odu pred Međunarodni sud i tako dokažu svoje domoljublje, a tamo svoju nevinost i istinu o Domovinskom ratu. Tom optužnicom je, kako je rekao, Carla del Ponte optužila i njih same.

Prozvao je HDZ-ovu vladu da vodi, kako je rekao, "veleizdajničku politiku zbog svojega podaničkog odnosa prema Međunarodnom sudu u Haagu". "HDZ-ova je vlada nastavila veleizdaju prošle Račanove vlade i Hrvatskom danas vlada trijumvirat Sanader - Mesić - Račan", kazao je Pašalić.

Zamjerivši HDZ-u što je na vlast u Hrvatskoj došao zahvaljujući koaliranju, kako je rekao, s četnicima, poručio je da je koalicija državotvornih stranaka "Hrvatska unija" alternativa HDZ-u, koja će sasvim sigurno pobijediti na vrlo brzim, prijevremenim, parlamentarnim izborima.

Nositelj liste Hrvatske unije za grad Split, predsjednik HČSP-a Luka Podrug, poručio je da će ta koalicija, ako dođe na vlast, generala Gotovinu proglasiti počasnim građaninom Splita. Zamjerio je HDZ-u što je, kada je bio u oporbi, zajedno s njima na splitskoj rivi davao potporu Gotovini i drugim haškim optuženicima, a danas ih šalje u Haag.

Poručio je i kako nema Hrvata koji će izdati Gotovinu, te je pozvao birače HSP-a i HDZ-a da svoj glas daju istinskim Hrvatima. Uz ostalo, istaknuo je kako je ponosan što je na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća u povodu Dana grada napustio zgradu kazališta kada je tamo došao predsjednik Mesić, kojega je nazvao izdajnikom.

Nositelj županijske liste Tadija Barun, iz HČSP-a, kazao je,uz ostalo, kako su svjesni da vlast ne mogu formirati samostalno, pa će sasvim sigurno koalirati s HDZ-om i s HSP-om, unatoč svim zamjerkama upućenima tim strankama zbog njihove "nedosljedne politike". Hrvatska unija, dodao je, neće u savez s onima koji dijele hrvatsku državu.

Nastavak gospodarskoga i socijalnog razvoja županije, ali i čuvanje hrvatskog domoljublja osnovni su zadaci te koalicije, poručio je Barun, dodavši kako će se zauzimati za decentralizaciju radi ravnomjernijeg razvoja svih hrvatskih područja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.