Penava unajmio stan u luksuznoj zgradi u Zagrebu. DP ga mjesečno plaća 1200 eura

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Google Maps

Šef Domovinskog pokreta Ivan Penava je kao ovlaštena osoba iz svoje stranke unajmio luksuzni stan u Zagrebu za obavljanje "tihih registriranih djelatnosti" DP-a, navodi Nacional. Tjednik je u posjedu ugovora o zakupu nekretnina i u dokumentu se vidi da DP za tu svrhu plaća 1200 eura mjesečno. 

"Nesvakidašnja verbalna konstrukcija moguće prikriva činjenicu da se tim stanom koristi Penava i stanuje u njemu dok boravi u Zagrebu, što također nije prijavio u imovinskoj kartici", piše Nacional.

Luksuzna zgrada u Veslačkoj ulici

Penava je ugovor o unajmljivanju stana potpisao 29. travnja ove godine na razdoblje od godinu dana. Unajmio je stan na trećem katu luksuzne zgrade u Veslačkoj ulici na broju 17a.

Stan se sastoji od degažmana, dvije sobe, kupaonice, WC-a, kuhinje i dnevnog boravka stvarne površine zatvorenog dijela 62.93 četvorna metra, kojem pripada i loggia stvarne površine od dodatnih 20 četvornih metara s manjim dijelom nenatkrivene terase.

Ukupna površina stana koji nosi oznaku E-38 doseže 84.54 četvorna metra, a neto korisna površina mu je 78.49 četvornih metara.

DP na istoj adresi unajmio dva garažna mjesta

Nacional piše da se imena ljudi koji su Penavi iznajmili stan i dalje nalaze na zvonu koje pripada stanu u kojem boravi Penava.

"Što pokazuje da Penava smatra da nije potrebno javno pokazivati da Domovinski pokret na toj adresi obavlja svoje tihe registrirane djelatnosti. Ugovor otkriva da je Domovinski pokret na istoj adresi od istih osoba iznajmio i dva dodatna garažna mjesta, svako površine 13 četvornih metara, te spremište površine 3.68 četvornih metara", navodi tjednik.

"Tihe registrirane djelatnosti"

Članak 2. spomenutog ugovora regulira namjenu predmeta zakupa. U njegovom prvom stavku stoji: "Ugovorne strane suglasno utvrđuju kako je predmet ovog Ugovora zakup predmetne Nekretnine iz čl. 1. ovoga Ugovora, koja će se koristiti radi obavljanja tihih registriranih djelatnosti Zakupnika."

Postavlja se pitanje što bi značile "tihe registrirane djelatnosti" DP-a jer se registrirane djelatnosti te stranke ne mogu pronaći. U registru političkih stranaka nisu navedene djelatnosti, a o tome nema traga ni na službenoj stranici Domovinskog pokreta.

Index je kontaktirao Penavu u vezi ove teme, a on nam je odgovorio da "nema potrebu komentirati navedene informacije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.