Pijani autoelektričar izrešetao čovjeka u Solinu zbog autodijelova. Optužen je

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 28-godišnjeg autoelektričara M.J. iz Dugopolja zbog pokušaja ubojstva.

Tužiteljstvo ga tereti da je 31. listopada prošle godine oko 19:30, nakon verbalnog i fizičkog sukoba u neposrednoj blizini lokala u Solinu, ispalio četiri hica u A.Ž. u nakani da ga ubije, piše Dalmatinski portal. Autoelektričar je bio alkoholiziran te mu je izmjereno 1.3 promila alkohola u organizmu.

Muškarac je pogođen s tri metka i zadobio je prostrjel desne natkoljenice s oštećenjem glavne arterije, što je vrlo teška i po život opasna ozljeda. Također, u lijevo koljeno je primio dva metka. S obzirom na to da je žrtvi pravovremeno pružena liječnička pomoć, nije bilo težih posljedica.

Sukobili se oko dijelova za auto

Optuženi je u svojoj obrani negirao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret uz tvrdnju da nije imao namjeru ubiti. On govori da bi se događaj drukčije odvijao da je htio ubiti  A.Ž. Izrešetani muškarac je rekao da poznaje okrivljenog od 2016. jer se obojica bave autima.

On je mehaničar koji ih servisira i popravlja, dok okrivljeni prodaje dijelove za aute. Prije dvije godine kupio je od njega polovni motor za Mercedes, a ugovorena cijena iznosila je 35.000 kuna, piše Dalmatinski portal. Motor je platio, ali su nakon ugradnje utvrdili da je neispravan te su ga bezuspješno pokušali popraviti.

Okrivljeni mu je obećao donijeti drugi motor, međutim to nije napravio iako su i dalje surađivali. Ponovno su trgovali par tjedana prije pucnjave. Dijelovi nisu odgovarali pa ih nije ni platio, ali je tražio od okrivljenog da mu donese odgovarajuće dijelove, ali on to nije učinio. Problem su pokušali riješiti pa su se sastali u kafiću u Solinu.

Autoelektričar je tražio da mu isplati 3000 eura za dijelove. Muškarci su se posvađali, gotovo je došlo do naguravanja, ali su ih drugi razdvojili. 

Pucao iz pištolja i vikao muškarcu da će ga ubiti

Oštećeni muškarac se premjestio za drugi stol, ali je autoelektričar u dva navrata dolazio do njegovog stola s ciljem da isprovocira sukob. No u tome nije uspio. Nakon što je oštećeni izašao iz kafića, osjetio je da ga je metak pogodio u nogu. Okrenuo se i vidio 28-godišnjaka kako puca u njegovom smjeru.

"Što sad, pičko?" vikao je mladić s pištoljem dok je ispaljivao metke jedan za drugim. Oštećeni se pokušao sakriti između auta, a 28-godišnjak ga je pratio. Kaže da je pucao dok je mogao. U jednom trenutku je počeo udarati pištoljem o dlan pa ga je opet podigao da zapuca. 

Oštećenom je vikao da će ga ubiti. Žrtva navodi da je okrivljeni usmjerio pištolj prema njegovoj glavi, ali da nije uspio pucati. Oštećeni misli da je pištolj zablokirao. Nakon što je autoelektričar bacio pištolj, ljudi su priskočili u pomoć ranjenom muškarcu, piše Dalmatinski portal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.