Plenković napao Milanovića

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik vlade Andrej Plenković sudjelovao je na 19. Strateškom forumu na Bledu, nakon čega je dao izjavu za medije.

"Ključno je da svi zajedno uložimo napore u rješavanju velikih globalnih izazova", započeo je Plenković.

"Nije nam dao nikakve podatke, tvrdi da postoji neki njihov državljanin koji je u Hrvatskoj, o kojem ne znamo ništa, neka da ime. Očito se sad nalazi u Srbiji. Ne znamo o kome se radi, ne djeluje mi to sve ozbiljno", rekao je Plenković o izjavama premijera Srbije o uhićenom špijunu.

O Milanoviću

Osvrnuo se i na posljednje istupe predsjednika Zorana Milanovića. "To je klasična diverzija, njemu se razotkrilo da ne znamo za što koristi helikopter, nas napada za korištenje aviona…"

"Da je ovo letio netko iz HDZ-a, već bi bilo milijun pritisaka, otvaralo bi se predmete, a ovdje se svi prave nevješti i glumataju", dodao je.

"Da je to normalno, svi bismo mi letjeli ruskim ili američkim helikopterima, to je jedna sramota i dobro je da je to izašlo van. Što se tiče Jadrolinije, kad se dogodila ona nesreća, napravili smo sve što je bilo potrebno, DORH provodi istragu, policija surađuje… Tad je narativ onih koji su protiv nas da trebaju mlađi brodovi… Sad je pila naopako, micanje teme sa sebe - a Milanović je tema, voza se helikopterima kao taksijima", kazao je Plenković, prenosi N1.

"Neka se bavi svojim helikopterima kao poznati ljubitelj letenja u slobodno vrijeme", poručio je Milanoviću. "Ovo letanje okolo, ne vidim s kojom svrhom, njegov problem nije Jadrolinija", dodao je. 

"Zašto dvostruki kriteriji prema rasipništvu?" kazao je još. 

Što se tiče incidenata s rampom, Plenković je rekao da Sopta i ministar imaju njegovu podršku. "Što bi za svaku nesreću koja se dogodi trebala padati vlada odmah?!"

O raskolu u DP-u i većini

Osvrnuo se na raskol u Domovinskom pokretu. Na pitanje može li se dogoditi scenarij da većina dođe u pitanje, Plenković je rekao: "Ne."

"Nisam se čuo s Radićem nakon njihovih izbora, nismo imali vremena, ali čut ćemo se. Prije izbora su i jedni i drugi bili jasni da će podržavati vladu. Pustimo malo vremena da se to smiri", kazao je premijer. 

"Mi smo se navikli igrati se ruku kao da nas je 150", dodao je. "Nemamo problem s većinom."

Anušić napao Milanovića da laže i rekao da neće dopustiti da zastrašuje vojsku

Podsjetimo, danas se nastavilo prepucavanje oko toga koliko puta je predsjednik Republike letio vojnim helikopterima. MORH je u subotu objavio da je predsjednik letio 348 puta, a on je jučer objavio druge brojke te kaže da je letio 74 puta.

Danas se opet oglasio MORH, iz kojeg tvrde da Milanović laže i da je jedina istina da su vojni helikopteri po Milanovićevu zahtjevu u njegovu mandatu ostvarili 348 letova, odnosno 241 sat leta.

"Od toga Black Hawk 90 letova/63 sata i 35 minuta leta, helikopter Mi-8 MTV 120 letova/80 sati i 20 minuta leta, a Mi-171 Sh 138 letova/97 sati i 30 minuta leta. Sve to koštalo je građane Hrvatske najmanje milijun eura", tvrde iz MORH-a. 

"Budući da su nadležnosti u području obrane propisane Ustavom i Zakonom o obrani, dokle god obavljam dužnost ministra obrane, neću dopustiti da itko, bez obzira na svoju funkciju, netransparentno troši novac i koristi resurse Ministarstva obrane, za koje ja kao ministar obrane odgovaram. Kao dragovoljac Domovinskog rata koji je u Hrvatskoj vojsci proveo punih 11 godina te sudjelovao u njezinu stvaranju, neću dopustiti da itko koristeći svoju poziciju zastrašuje pripadnike Oružanih snaga RH", poručio je ministar obrane Ivan Anušić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.