POČELI DANI HRVATSKE RADIO-TELEVIZIJE

Prvom polufinalnom večeri "Dore", hrvatskog izbora za pjesmu koja će našu državu predstavljati na ovogodišnjeg Eurosongu, večeras su u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" počeli Dani Hrvatske radiotelevizije (HRT), koji će u Opatiji i Rijeci trajati do 20. ožujka.

Nakon sutrašnje druge polufinalne večeri s drugih 12 pjesama, u nedjelju će biti održano završno natjecanje, na kojem će glasovima gledatelja biti odabrana pjesma i izvođač koji će kao hrvatski predstavnik putovati na natjecanje Eurosong u Istanbul.

Dani HRT-a nastavljaju se u utorak, 16. ožujka, kada će u istoj dvorani biti izabrana hrvatska predstavnica za Miss Universe.

Dan kasnije, 17. ožujka, u riječkoj Dvorani mladosti održat će se po prvi put glazbena priredba "Zlatna ploča", na kojoj će glazbenicima s najvećim nakladama biti uručene nagrade - dijamantna, platinasta, zlatna i srebrna ploča.

Dijamantne ploče za nakladu od više od 60.000 primjeraka albuma dobit će Zlatan Stipišić Gibonni za album "Mirakul", Marko Perković Tompson za album "E, moj narode" i Goran Karan za album "Kao da te ne volim".

Dani HRT-a završavaju idućeg vikenda. U subotu, 19. ožujka u Opatiji će se održati koncert u počast skladatelju Zdenku Runjiću s nazivom "Moj galebe", na kojem će njegove pjesme izvoditi najpopularniji hrvatski pjevači, a 20. ožujka u riječkoj Dvorani

mladosti bit će dodjeljene glazbene i diskografske nagrade "Porina" u brojnim kategorijama.

(Hina) xdsil ysp

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.