Podignuta tužba protiv Twittera, duguju više od 136.000 dolara najamnine

Foto: EPA

PROŠLOG četvrtka je na sudu u San Franciscu podignuta tužba protiv Twittera zbog neplaćanja 136.260 dolara najamnine za ured. Twitterove prostorije nalaze se na 30. katu zgrade Hartford, nebodera koji je smješten na rubu financijske četvrti San Francisca. 

Twitter je 2017. potpisao sedmogodišnji najam poslovnog prostora. Otkako je u listopadu preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, američki multimilijarder Elon Musk poduzeo je drastične mjere za smanjenje troškova tvrtke. Kompanija navodno tjednima nije platila najam ni za jedan od svojih ureda.

Musk otpustio polovicu radne snage 

Ovo nije jedina tužba protiv Twittera zbog neplaćanja dugova. Tvrtka Private Jet Services Group podigla je tužbu navodeći da joj je Twitter odbio platiti dva čarter-leta u listopadu u vrijednosti od 197.725 dolara. Tužba je podnesena Okružnom sudu u New Hampshireu prošlog mjeseca, piše CBS

Otkako je Musk preuzeo Twitter ranije ove godine, proveo je niz promjena uz mjere smanjenja troškova, uključujući otpuštanje polovice radne snage i ukidanje provedbe pravila o dezinformacijama o koronavirusu. Prošli je mjesec najavio da će odstupiti s mjesta izvršnog direktora kada nađe nekoga tko će ga zamijeniti, pri čemu je odluku donio nakon provedene ankete na Twitteru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.