Danas kiša, mogući pljuskovi i grmljavina. Evo kakav će biti ostatak tjedna

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Danas stiže promjena vremena.

Kako piše DHMZ, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim i duljim na istoku i jugu. Mjestimice kiša, osobito na zapadu zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije, a poslijepodne su lokalno mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Ujutro ponegdje magla.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C.

Za područje zapadne obale Istre, Gorskog kotara, Like i dalmatinskog zaleđa je na snazi žuto upozorenje Meteoalarma zbog mogućih grmljavinskih nevremena i olujnog vjetra. 

I sutra će biti pretežno oblačno, od sredine dana uz češća i dulja sunčana razdoblja. Mjestimice će padati kiša, lokalno na obali te u unutrašnjosti Dalmacije mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Na istoku i jugu zemlje uglavnom suho. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, podno Velebita u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 17 °C. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 22 °C.

I ostatak tjedna će biti promjenljiv i nestabilan, na Jadranu od srijede i razmjerno vjetrovit. Mjestimice će padati kiša, lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom, ponajviše u srijedu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, na Jadranu umjereno do jako jugo, u četvrtak prema otvorenom moru ponegdje i olujno. Temperatura zraka bez znatnije promjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.