Predsjednik Izraela ispričao se nakon smrti sedam humanitaraca

Foto: EPA

Izraelski predsjednik Isaac Herzog ispričao se danas nakon smrti sedam djelatnika američke nevladine organizacije World Central Kitchen (WCK) ubijenih u Pojasu Gaze u izraelskim napadima.

"Predsjednik Herzog izrazio je duboku tugu i iskrenu ispriku zbog tragične smrti ekipe WCK-a sinoć u Pojasu Gaze i izrazio sućut njihovim obiteljima i voljenima", navodi se u priopćenju ureda predsjednika u kojem se dodaje da je izraelski predsjednik razgovarao s osnivačem te nevladine organizacije Joséom Andresom.

Predsjednik potvrdio predanost Izraela u provođenju pune istrage o tragediji

"Herzog je ponovio predanost Izraela provođenju pune istrage o tragediji koja se dogodila u kontekstu rata protiv terorističke organizacije Hamasa", priopćeno je.

"Također je potvrdio predanost Izraela da pruži i poboljša humanitarnu pomoć stanovništvu Gaze, zahvalivši Joséu Andresu i njegovoj nevladinoj organizaciji na njihovoj predanosti dobrobiti Izraelaca i Palestinaca", dodaje se u priopćenju.

Premijer Benjamin Netanyahu je ranije priznao nenamjeran udar izraelske vojske na vozila osoblja WCK-a, nazivajući incident tragičnim, ali se nije ispričao.

"To se događa u ratu, provjerit ćemo do kraja, u kontaktu smo s vladama i učinit ćemo sve da se to više nikad ne ponovi", naglasio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.