Premijera "Splitske kvatrologije" Arijane Čuline

"SPLITSKA kvatrologija" ili "Jo, ča je život lip", dramski tekst Arijane Čuline, ovjenčan nagradom Ministarstva kulture "Marin Držić", večeras je praizveden kao prva premijera nove sezone splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, u režiji Georgija Para.

Riječ je o komediji na splitskom dijalektu, vrckavoj no s potkom gorčine i groteske, u kojoj su isprepletena čekanja, nadanja, odustajanja i mirenja sa sudbinom 12 podjednako važnih likova.

U predstavi, uz autoricu teksta, igraju Ecija Ojdanić, Tajana Jovanović, Ratko Glavina, Ksenija Prohaska, Nikola Ivošević, Josip Zovko, Snježana Sinovčić Šiškov, Ilija Zovko, Josip Genda, Nenad Srdelić i Filip Radoš.

Georgiju Pari to je prva drama koju režira za repertoar splitskog HNK, a uoči praizvedbe rekao je kako je autorica "fantastično uobličila dramu koja pruža uvid u našu sadašnju situaciju, naš tranzicijski trenutak, u kojoj s jedne strane gubimo tradicionalne vrijednosti na koje smo naviknuti, a s druge prihvaćamo nešto novo čega se pribojavamo i što nam je nepoznato".

"Prvi sam put dobila što sam htjela. Ispalo je sve točno kako sam zamislila", kazala je Arijana Čulina.

Sudeći po reakciji, čini se kako je to prepoznala i publika.

Glazbu za predstavu priredio je vođa splitske jazz skupine "Black Coffee" Renato Švorinić, za svjetlo je odgovoran Zoran Mihanović, a scenografkinja je Dinka Jeričević.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.