Prije četiri dana nestao je Gabriel. Otac: Bio je na autocesti, koristio je karticu

Foto: Facebook

Iz mjesta Poganovci, nedaleko od Đakova, nestao je 19-godišnji Gabriel Tatić Matijević, kojem se od četvrtka gubi svaki trag. Posljednju poruku poslao je svojoj majci u noći na četvrtak, dok je spavala. Ona je u to vrijeme bila u Austriji, gdje radi. Gabriel je, kako kaže njegova majka, mobitel koji inače uvijek ima uz sebe ostavio u svojoj sobi.

Policija je Indexu potvrdila da je prijavljen nestanak. "Poduzimamo sve mjere i radnje u cilju pronalaska osobe", rekli su nam kratko iz osječko-baranjske policije. 

>> Nestao je mladi Gabriel. "Ostavio je mobitel, a inače ga uvijek ima sa sobom"

U potragu za mladićem uključeno je 40-ak dobrovoljaca, uz policiju, vatrogasce i HGSS. Gabriel Tatić Matijević visok je 185 centimetara, a u četvrtak, kada je nestao, otišao je u automobilu crvene boje marke Peugeot 206.

Gabrielov otac je jutros za Dnevnik.hr rekao kako je doznao nove informacije o svom sinu. "U petak je bio na autocesti, koristio je karticu u Zagrebu. Potraga je proširena na području cijele Europske unije, ali nije napustio zemlju", rekao je.

Majka i otac mu rade u inozemstvu. Zadnji put se javio majci porukom u noći sa srijede na četvrtak i potom nestao. Obitelj je posebno zabrinuta jer je mobitel ostavio kod kuće, a inače ga uvijek ima sa sobom i ne odvaja se od njega. 

"Tražimo našeg Gabu. Ako bilo ko zna kakvu informaciju, neka se javi u inbox ili policiji", apelirali su iz obitelji. 

Načelnik: Jučer je pretražena Đakovština, ništa nije nađeno

U potragu za nestalim mladićem uključen je i načelnik Podgorača Goran Đanić koji kaže da je glavnina napora usmjerena na pronalazak automobila kojeg je vozio Gabriel.

"Jučer je pretražena cijela Đakovština, danas još HGSS pretražuje područje Trnave. Jučer je pet vatrogasnih društva pretražilo teren, danas još vatrogasci iz DVD-a Podgora individualno vrše potragu. Jučer je Trnava pregledana dronovima, ništa nije pronađeno", rekao je jutros načelnik za Index.

Trnava je općina u Osječko-baranjskoj županiji, 30-ak kilometara udaljena od Podgorača.

Zabrinuti roditelji

Svaki se trag 19-godišnjem Gabrielu gubi nakon što je automobilom u četvrtak navečer odbacio svog prijatelja u Budimce, susjedno selo. Zadnju poruku je u četvrtak poslao majci, koja je u srijedu otišla raditi u Austriju.

Pitao ju je, rekla je majka za Dnevnik.hr, kako je i zašto mu se ne javlja. Kako je to bilo u noći i spavala je, pokušala je stupiti u kontakt s njim ujutro, no bezuspješno.

"Mobitel doslovno uvijek ima sa sobom, a sada ga je ostavio u kući. Uz to, nije ni zaključao vrata pa nekako mislim da je vjerovao kako će se brzo vratiti. Uzeo je novčanik sa sobom, mislila sam da je otišao možda do obližnje trgovine. Da je sletio negdje s autom bi se vidjelo", kroz suze nam govori majka koja se jučer vratila u Hrvatsku.

Vijest je javila bivšem suprugu, koji je odmah krenuo iz Njemačke, gdje radi, put Hrvatske. Shrvan, javio se jučer s aerodroma u Frankfurtu.

"Baka je našla otključanu kuću. Ovo je prvi put da je nestao. U utorak je trebao doći u Njemačku raditi sa mnom. Prijatelj s kojim je bio u noći nestanka kaže da ne zna što se dogodilo", rekao je otac.

"Javio se na mobitel u 5 ujutro"

Otac 19-godišnjaka jučer je apelirao i molio sve koji bi mogli imati informacije o Gabrielu da ih dojave policiji.

"Zadnja saznanja su mi da mi je supruga javila da se javio na mobitel u pet ujutro, a zadnji put smo se ja i on čuli u ponedjeljak jer je trebao doći kod mene na posao u Njemačku u utorak, imao je već kupljenu avionsku kartu, tako da evo sad smo tu gdje jesmo", rekao je Marijan Matijević, otac nestalog dječaka Gabriela za Novu TV.

"Ja stvarno ne znam gdje je on trenutno, ja bih to najviše volio znati i volio bih apelirati na mlade da ne rade ovakve stvari roditeljima, da se čuvaju i da se paze, i molio bih sve ljude u Slavoniji i u Zagrebu da se osvrnu, da pogledaju oko sebe, možda sjedi do njih Gabriel", dodao je otac.

"Ne znam, jednostavno ne znam, zadnje saznanje je bilo da je krenuo prema Đakovu, i to je sve što znamo, što smo dobili preko društvenih mreža, porukom", pojasnio je. "I volio bih još samo svima zahvaliti koji su se uključili u ovu potragu, i policajcima, i HGSS-u, i vatrogasnim društvima... Svima puno hvala", poručio je za kraj.

Mole se svi koji imaju informacije o nestalom Gabrielu da to odmah jave na 192, u najbližu policijsku postaju ili obitelji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.